Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: Máxima in Pakistan

Koningin Máxima is gisteren aangekomen in Pakistan, waar ze de komende drie dagen aan het werk is voor de VN. Onze koningin ging in 2016 ook al naar het land in een poging zoveel mogelijk mensen aan een bankrekening en andere financiële diensten te helpen. Slechts 21 procent van de mensen daar he...

Zien: Máxima in Pakistan

Koningin Máxima is gisteren aangekomen in Pakistan, waar ze de komende drie dagen aan het werk is voor de VN.

Onze koningin ging in 2016 ook al naar het land in een poging zoveel mogelijk mensen aan een bankrekening en andere financiële diensten te helpen. Slechts 21 procent van de mensen daar heeft een eigen bankrekening, en hoewel dat percentage in de lift zit is er nog veel winst te behalen. Zeker onder vrouwen.

Slechts zeven procent van de Pakistaanse vrouwen heeft een eigen bankrekening, wat betekent dat verreweg de meeste vrouwen ook geen toegang hebben tot bijvoorbeeld leningen en pensioenen. Iets waar Máxima zich al meer dan tien jaar hard voor maakt.

In Islamabad voert ze onder andere gesprekken met ontwikkelingspartners, vertegenwoordigers uit de financiële sector, de minister-president, en president Arif Alvi.

Máxima reisde in 2016 ook al naar Pakistan, en keert nu terug om te kijken hoeveel effect haar VN-werk heeft gehad

Daarnaast is de koningin aanwezig bij de lancering van een initiatief om de kosten voor kleine betalingen te verminderen, en brengt ze een veldbezoek aan een partnerschap dat ze zelf startte tijdens het World Economic Forum van 2018.

Een overzicht van Máxima's dagen in Pakistan vind je de komende dagen natuurlijk hier, op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in