Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: Máxima in de mooiste creaties van Jan Taminiau door de jaren heen

De prachtige creaties van de ontwerper stellen nooit teleur.

maxima jan taminiau

Voor welke gelegenheid koningin Máxima haar paleis ook verlaat, ze weet ons altijd te verbazen met haar outfits. De kenners zullen inmiddels wel weten welke merken haar favorieten zijn, want merkentrouw is ze zeker. Eén van de ontwerpers waar ze zich graag in hult, is Jan Taminiau. We zetten haar meest memorabele looks voor je op een rijtje.

Hollandse bodem

Voor haar meest geliefde ontwerpers hoeven we geen verre grenzen over te steken. Máxima gaat graag gekleed in creaties van het Belgische modehuis Natan of Jan Taminiau, afkomstig uit ons eigen kikkerlandje. De liefde voor dit Nederlandse merk begon al tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013, een moment dat iedereen zich zal herinneren. Niet alleen vanwege het historische moment zelf, maar ook vanwege de diepblauwe japon van zijde met bijbehorende mantel, waarop alle ogen waren gericht. Samen met het rood en wit waarin Willem-Alexander gekleed ging, vormde het paar de Nederlandse vlag.

NL Beeld / Bernard Ruebsamen

Recyclen

Dat was het startschot voor veel verschijningen in Jan Taminiau. We hebben door de jaren heen geleerd dat Máxima haar outfits graag meerdere keren draagt. Dat deed ze ook met een prachtige groene japon. Nadat ze deze droeg tijdens het staatsbezoek aan Portugal in 2017, besloot ze de beeldige creatie twee jaar later opnieuw te dragen tijdens het staatsbezoek aan Ierland.

NL Beeld / Patrick van Emst

Deze prachtige capejurk mocht ook twee keer ten tonele verschijnen. De jurk maakte haar debuut tijdens het staatsbezoek aan Portugal, in hetzelfde jaar als de groene creatie hierboven. Een aantal jaar later straalde Máxima opnieuw in de jurk met cape tijdens het staatsbezoek aan Oostenrijk. De vurige rode kleur staat haar krachtig, en de lange cape maakt het geheel nóg eleganter. Wij zijn fan!

NL Beeld / Patrick van Emst

We hebben Máxima al vaker in geel gespot. Zo koos ze al eens voor een kanariegeel pak van Zara, maar schuwt ze ook geen duurder exemplaar van Max Mara. Daar bleef het echter niet bij, want deze gele jurk van Jan Taminiau droeg de koningin ook meerdere keren. De ene keer met een broche op haar heup, de andere keer met een bijpassende riem om haar middel. De prachtige gele japon is duidelijk een van haar favorieten.

NL Beeld / Patrick van Emst

De creatie die absoluut niet in dit rijtje mag ontbreken, is de prachtige japon die Máxima droeg tijdens Prinsjesdag in 2013. De gouden tinten stonden haar fenomenaal, samen met de grote hoed en sieraden. Na deze dag bleef de japon maar liefst negen jaar in de kast, tot het staatsbezoek aan Italië. De keuze voor deze extravagante jurk voor een bezoek aan Italië, snappen we wel.

NL Beeld / Patrick van Emst

Om het rijtje af te sluiten, zetten we een wel heel bijzondere creatie in het zonnetje. Deze japon met goudkleurige accenten en paarse bloemen baseerde Jan Taminiau op het behang van paleis Huis ten Bosch. Máxima droeg de bijzondere creatie ter ere van de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander. Blijkbaar viel de jurk in de smaak, want een jaar later draagt ze hem opnieuw voor de verjaardag van de Deense kroonprins Frederik.

NL Beeld / Patrick van Emst

Deze verzameling is maar een kleine greep uit de keren dat Máxima creaties van Jan Taminiau droeg. En dat zijn er nogal wat! Wat ons betreft, heeft de koningin de plank nog nooit misgeslagen met haar outfits. Wie weet in welke kleurrijke couture van Jan Taminiau we koningin Máxima nog gaan zien in de toekomst. Can't wait!

Royalty
  • Blauw Bloed, Modekoningin Máxima
  • NL Beeld