Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: de Oranjes bij de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II

Het blijkt maar weer hoe bijzonder de band tussen Beatrix en Elizabeth was. Dat de Oranjes en de Windsors al jarenlang hechte banden hebben, is welbekend. Maar hóe hecht, dat bleek in Westminster Abbey vandaag maar weer eens. Prinses Beatrix (gewapend met zakdoek en leesbril), koning Willem-Alexa...

Zien: de Oranjes bij de staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II

Het blijkt maar weer hoe bijzonder de band tussen Beatrix en Elizabeth was.

Dat de Oranjes en de Windsors al jarenlang hechte banden hebben, is welbekend. Maar hóe hecht, dat bleek in Westminster Abbey vandaag maar weer eens. Prinses Beatrix (gewapend met zakdoek en leesbril), koning Willem-Alexander en koningin Máxima zaten pal voor de kist van koningin Elizabeth, recht tegenover de royal family.

Naast onze royals zaten koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden, en koningin Margrethe en kroonprins Frederik van Denemarken. Met achter zich nog veel meer bekende royalgezichten, onder wie Felipe en Letizia én Juan Carlos en Sofía van Spanje, het Belgische koningspaar, de groothertog en groothertogin van Luxemburg en Pavlos en Marie-Chantal van Griekenland.

Vanuit Nederland vlogen er dus drie royals in, de op één na grootste delegatie royals van de Europese koningshuizen, na de twee koningsparen van Spanje. De meeste landen kwamen met alleen hun koningspaar, niet óók nog met een oud-royal erbij. Maar prinses Beatrix had altijd een bijzondere band met koningin Elizabeth.

Prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij aankomst bij Westminster Abbey, het zijn toch historische foto's

De banden tussen de Oranjes en de Windsors zijn sowieso hecht, ook Willem-Alexander en Máxima waren graag geziene gasten bij Buckingham Palace en op Windsor Castle. Na het overlijden van koningin Elizabeth gaven Willem-Alexander, Máxima en Beatrix deze reactie vrij.