Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: 80 kaarsjes voor Paola

Koningin-moeder Paola van België is vandaag (maandag) tachtig geworden. Nouveau neemt een kijkje in haar glamourous fotoalbum. Donna Paola Margherita Giuseppina Maria Consiglia Ruffo di Calabria komt uit een Italiaans adellijk gezin, maar trouwde in 1959 met de Belgische prins Albert en groeide v...

Zien: 80 kaarsjes voor Paola

Koningin-moeder Paola van België is vandaag (maandag) tachtig geworden. Nouveau neemt een kijkje in haar glamourous fotoalbum.

Donna Paola Margherita Giuseppina Maria Consiglia Ruffo di Calabria komt uit een Italiaans adellijk gezin, maar trouwde in 1959 met de Belgische prins Albert en groeide voor onze zuiderburen uit tot een omstreden (zij en Albert grossierden allebei in affaires, zo is in België een publiek geheim) maar prachtige koningin die het koningshuis een extra modieus randje gaf.

Ze is – ondanks al die vermeende romances met anderen dus – nog altijd getrouwd met Albert, met wie ze nog regelmatig innig poseert. De twee schijnen in de loop der tijd weer steeds hechter te zijn geworden. Zo hecht zelfs dat ze haar verjaardag met z’n tweeën vieren, ver weg bij de rest van de royal family.

In september varen Albert (83) en Paola traditiegetrouw rond op de Middellandse zee, en het koninklijk jacht legt ook elk jaar aan op het Italiaanse eilandje Salina. Daar schijnt Paola dit jaar haar kaarsjes uit te blazen. Gelukkig voor ons deed ze dat ook al voorafgaand aan de reis, omringd door haar kleinkinderen.