Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Windsors in de ban van EK Finale

'Bring it home!' zegt prins William. Na jaren matig voetbal te hebben laten zien, staat Engeland vanavond in de finale van het EK voetbal tegenover Italië.  Voetbalfans zijn dan ook al dagen in de ban van de wedstrijd. Het voetballied 'It's coming home' hoor je overal. En de finale wordt ook nog ...

Windsors in de ban van EK Finale

'Bring it home!' zegt prins William.

Na jaren matig voetbal te hebben laten zien, staat Engeland vanavond in de finale van het EK voetbal tegenover Italië. 

Voetbalfans zijn dan ook al dagen in de ban van de wedstrijd. Het voetballied 'It's coming home' hoor je overal. En de finale wordt ook nog eens in het Wembley Stadion gespeeld, zodat er sprake is van een thuiswedstrijd.

De Windsors zitten dan ook rechtop en de Cambridge'jes trapten eerder een balletje mee.

Koningin Elizabeth heeft in een persoonlijke brief de coach van het Engelse voetbalteam Gareth Southgate succes gewenst. In de brief memoreert de Britse vorstin aan het jaar 1966 toen ze aanwezig was bij de WK-finale.

“55 jaar geleden had ik het geluk om de trofee te overhandigen aan Bobby Moore en zag ik wat het betekende voor de spelers, het management en het ondersteunend personeel om de finale van een groot internationaal voetbaltoernooi te bereiken en te winnen”, schrijft Elizabeth, die vanavond niet bij de wedstrijd aanwezig zal zijn. Moore was toen aanvoerder van het Engelse elftal.

'Ik hoop dat jullie kracht, toewijding en trots de geschiedenisboeken zullen ingaan'

“Ik wil jullie allemaal feliciteren met het bereiken van de finale van de Europese kampioenschappen”, laat ze weten aan het team van Southgate. “Ook stuur ik mijn wensen voor morgen jullie kant op in de hoop dat niet alleen jullie succes de geschiedenisboeken in zal gaan, maar ook jullie kracht, toewijding en trots.”

HM is geen fanatiek voetballiefhebber, maar wel sportief: in 1996 reikte ze vrolijk de EK-beker uit aan Duitsland dat had gewonnen van Tsjechië.

Prins Harry neemt bij een werkbezoek een penalty in 2002

In 1996 was het de laatste keer dat Engeland de finale haalde van een groot internationaal toernooi. Engeland won in dat jaar het WK.

En vandaag steekt prins William (erevoorzitter van England's Football Association) het Britse nationale elftal nog eens even een hart onder de riem. Zelf zit hij vanavond in het stadion. No pressure, dus…

UPDATE

Prins George mocht weer met zijn ouders mee. 

Wimbledon-ster Marion Bartoli verklapte dat William had gezegd dat hij George graag in een Engeland shirt op de tribune had gezien, maar dat Kate niet zo verrukt was van dat idee. Afgaand op zijn pak, heeft zijn moeder dus aan het langste eind getrokken.

Er werd uit volle borst meegezongen met het volkslied en dat er al na krap 100 seconden werd gescoord door de Britten...

....hield de stemming er leuk in.

Wát een lief moment!

En hertogin Kate vierde de vreugde van het eerste doelpunt mee.

In een sterk staaltje Flag Dressing droeg ze bij haar witte blazer grote rode Blaiz Beaded oorbellen als knipoog...

...naar de St. George vlag, de voorloper van de Union Jack, waarin het rode kruis is opgenomen. 

De avond eindigde overigens minder vrolijk: Italië won met 3-2 na strafschoppen.

Foto's (c) The Royal Family, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in