Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wimbledon heeft déze royal als back-up achter de hand ter vervanging van Kate

De prinses houdt het nog even spannend.

kate

Zeg je Wimbledon, dan zeg je Kate Middleton. Maar door de behandeling die de prinses momenteel ondergaat, is het nog steeds de vraag of ze er dit jaar wel bij is om de prijzen uit te reiken. Grote kans dat we dit pas vlak van te voren te weten komen. De organisatie van Wimbledon is in ieder geval voorbereid en heeft alvast een vervanger geregeld, mocht ze verhinderd zijn.

Kate en Wimbledon

Prinses Kate en Wimbledon zijn de laatste jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kate tennist zelf fanatiek, maar kijkt ook graag naar professionele wedstrijden en mist zelden een toernooi. Niet zo gek dus dat Wimbledon een van haar favoriete agendapunten is.

Elk jaar is de prinses er weer bij: eerst om vol passie de spelers toe te juichen, vervolgens om de prijzen uit te reiken. En als het nodig is, troost ze de spelers die dat nodig hebben, zoals vorig jaar:

Speculaties

Nu is prinses Kate er dit jaar natuurlijk heel anders aan toe dan vorig jaar. Ze ondergaat preventieve chemo tegen kanker en is dus voor onbepaalde tijd uit de running. Toch lijkt het relatief goed te gaan met de prinses: bij Trooping The Colour zagen we een even stralende Catherine als altijd. Toen Kate aankondigde dat zij bij de militaire ceremonie zou zijn, liet ze al een beetje doorschemeren dat ze deze zomer hoopte nog wat events te kunnen bijwonen. Tennisfans speculeren daarom volop over de vraag of de prinses dit jaar als vanouds de prijzen bij Wimbledon kan uitreiken.

Vervanging

Nu het event écht dichterbij komt, wordt het wel erg spannend en tasten zelfs de organisatoren nog in het duister of de prinses aakomend weekend wel of niet van de partij is. Volgens insiders zal Kate op het laatste moment de beslissing nemen. De organisatie heeft vast maatregelen genomen en een vervanger opgetrommeld: Birgitte (78), de hertogin van Gloucester. Ze zou sinds 1 juli al twee bezoekjes aan Wimbledon hebben gebracht.

Birgitte is getrouwd met de neef van koningin Elizabeth, prins Richard (de hertogin van Gloucester), en eveneens groot tennisfan. Ze is al 25 jaar erevoorzitter van de tennisbond, waarmee ze de sport voor de Britten ondersteunt.

Goede hoop

De organisatie van Wimbledon zag de eventuele aanwezigheid van Kate eerder nog optimistisch in. “We hebben goede hoop dat de prinses van Wales de trofeeën kan uitreiken als beschermvrouw van de club, maar haar gezondheid en herstel hebben prioriteit”, zei voorzitter Debbie Jevans van de All England Lawn Tennis and Croquet Club eind vorige maand tegen The Telegraph. Fingers crossed!

Royalty
  • RTL Boulevard, Archief
  • NL Beeld, X