Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'William wil het paleisje van prins Andrew hebben'

Moet Andrew zijn biezen pakken? Het wordt al langer gefluisterd dat Will en Kate op zoek zijn naar een 'buitenhuis' in Berkshire. Voornamelijk om dichterbij haar ouders te zijn. En omdat er in de buurt goede kostscholen zijn voor prins George. Maar een extra woning in Windsor, dat is een nieuw ve...

'William wil het paleisje van prins Andrew hebben'

Moet Andrew zijn biezen pakken?

Het wordt al langer gefluisterd dat Will en Kate op zoek zijn naar een 'buitenhuis' in Berkshire. Voornamelijk om dichterbij haar ouders te zijn. En omdat er in de buurt goede kostscholen zijn voor prins George. Maar een extra woning in Windsor, dat is een nieuw verhaal. Een verhaal dat volgens Dan Wootton, columnist van de Daily Mail, rechtstreeks uit het paleis komt.

Nu er weer gedoe (een klein woord) is rondom prins Andrew met de nieuwe rechtszaak van Virginia Giuffre, worden er ook vragen gesteld over zijn woonsituatie. Andrew woont nog altijd in de Royal Lodge in Windsor, vlakbij de Queen die zich weigert uit te spreken over haar zoon. Maar als het aan Charles en zoon William ligt, is dat geen lang leven meer beschoren.

Niet weggestuurd

Volgens bronnen binnen het paleis, zou William de lodge graag voor zichzelf willen. Aangezien Andrew geen werkend lid van de royal family weer is, zou hij ook geen aanspraak meer maken op het huis, waar ook ooit de Queen Mother woonde. Dat Fergie, die er óók woont, het huis bovendien nog wel eens gebruikt om haar boek te promoten, zou ook niet iedereen goed zijn gevallen.

De queen zal hem niet wegsturen, zoveel is wel duidelijk. Zij verwelkomde Andrew en Fergie (en later ook dochter Eugenie) deze week nog in haar zomerverblijf Balmoral. Maar de vraag is hoe lang zij er nog over gaat, nu Charles en ook William steeds meer invloed krijgen, en die invloed ook willen uitoefenen omdat Andrew steeds heviger onder vuur komt te liggen.

Lekker dichtbij Londen

"Het schandaal rondom Andrew levert Charles en William veel kopzorgen op", vertelt een royal insider aan Wootton. "Zij proberen de toekomst van de monarchie te beschermen. Er wordt actief gepraat over of Andrew in de Royal Lodge mag blijven."

Maar er is meer. "Prins William zou interesse hebben in de lodge voor de toekomst, en de kans dat Charles hem dat ontzegt is klein. Het zou ook heel praktisch zijn voor de Cambridges om een buitenverblijf te hebben dichterbij Londen."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in