Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

William en Kate zijn zeer succesvolle fondsenwervers

De Royal Foundation bloeit onder de Cambridge'jes. Prins William en Catherine, de hertogin van Cambridge, moeten deze week het financiële rapport van hun Royal Foundation met een brede lach hebben gelezen. Ondanks de pandemie ging de stichting van 6,7 miljoen pond in kas in 2019 naar 20,4 miljoen...

William en Kate zijn zeer succesvolle fondsenwervers

De Royal Foundation bloeit onder de Cambridge'jes.

Prins William en Catherine, de hertogin van Cambridge, moeten deze week het financiële rapport van hun Royal Foundation met een brede lach hebben gelezen. Ondanks de pandemie ging de stichting van 6,7 miljoen pond in kas in 2019 naar 20,4 miljoen pond in 2021, zodat ze meer dan 16 miljoen pond kunnen investeren in goede doelen die hen aan het hart gaan.

William en Kate schonken iets meer dan 12 miljoen pond aan The Earthshot Prize en verder aan United For Wildlife, respectievelijk een prijs voor initiatieven waar het milieu beter van wordt en wildbescherming.

Daarnaast pompten ze extra geld in het Centre for Early Learning, projecten voor hulpverleners en diverse projecten rond mentale gezondheid.

In eerste instantie zag men het voortbestaan van de Royal Foundation wat zorgelijk tegemoet toen prins Harry en Meghan, de hertogin van Sussex zich terugtrokken uit het Britse koninklijk huis.

De stichting besloot de helft van de toekomstige inkomsten van het Diana Fund (inmiddels opgenomen in de Royal Foundation) aan de Sussex Royal Foundation over te maken. Harry en Meghan besloten echter die stichting op te heffen en in Amerika hun eigen stichting Archewell op te richten.

Gezien het aantal donaties dat William en Kate binnen hebben weten te slepen, zijn de Sussex'jes geen groot gemis.

Foto's (c) Getty Images, Kensington Palace 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in