Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Willem-Alexander over Máxima: 'We zijn maatjes'

In de op één na laatste podcast van Door de ogen van de koning praat Willem-Alexander over zijn vrouw Máxima: 'We zijn maatjes.'

Willem-Alexander maxima 2022

In de negende aflevering van de podcast Door de ogen van de koning, die koning Willem-Alexander maakt met Edwin Evers gaat het over staatsbezoeken en buitenlandse reizen die ZM maakt, meestal in gezelschap van zijn vrouw.

RVD

"Het is heel leuk om dat samen met de koningin te doen," zegt hij. "Ik heb ook gezegd voor de inhuldiging: ‘Het is geen duobaan’. Dat betekent dat ik het allemaal zelf moet doen, maar het is wel een functie die we samen in kunnen vullen. Zij steunt mij daarin. Het leuke is als je een gesprek ergens hebt - en je hebt allebei hetzelfde dossier gelezen - haal je er toch allebei andere punten uit die van belang zijn. Dus kun je veel effectiever met z’n tweeën optreden dan alleen. En dat is wel iets wat we echt samen geleerd hebben en dat werkt ook heel goed."

Getty Images

Ze hechten zeer aan elkaar: "Vorig jaar moest ik vanwege een longontsteking een reis naar de VS missen. En dat Máxima weer terugkwam en zei ‘Ik miste mijn maatje’. Dat gevoel hebben we wel samen, dat we echt maatjes zijn en samenwerken en elkaar versterken op zo’n bezoek."

Getty Images

Uit de podcast blijkt ook dat Willem-Alexander in 2021 met gierende zenuwen op de bank zat te kijken naar de bizarre slotronde op het circuit in Abu Dhabi waar Max Verstappen de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 werd.

'Ik was de hele dag al nerveus'

"Ik zat thuis te kijken," zegt de koning. "En ik was de hele dag al nerveus. En ik had de kinderen de hele dag ook zo ver gekregen dat ze moesten gaan kijken. Tijdens de race zag het er niet naar uit dat Max zou gaan winnen. En toen dacht ik bij mezelf:  'Ik ga niet weg nu van de televisie, want ik ben de hele dag ermee bezig geweest, ik heb de hele familie opgezweept om hier aanwezig te zijn'. Als het nu niet goed gaat moet je ook blijven zitten."

Edwin Evers: "Je had de neiging om wat anders te gaan doen, eigenlijk?"

Willem-Alexander: "Je kunt het niet maken naar je kinderen toe om nu op te staan en met een slecht humeur weg te lopen."

Evers: "Papa gaat even wat anders doen, haha."

De koning: "Precies, daar was ik toe in staat. Haha. Gelukkig heb ik dat niet gedaan."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images