Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Will en Kate krijgen nieuwe buren

Ook op Kensington Palace zijn ze er niet immuun voor: Will en Kate maken zich binnen de paleismuren op voor nieuwe buren. Of hebben ze een manier gevonden om dat te voorkomen? De Duke en Duchess of Cambridge wonen sinds hun huwelijk in 2011 (met een tussenpoos op het platteland, maar inmiddels ec...

Will en Kate krijgen nieuwe buren

Ook op Kensington Palace zijn ze er niet immuun voor: Will en Kate maken zich binnen de paleismuren op voor nieuwe buren. Of hebben ze een manier gevonden om dat te voorkomen?

De Duke en Duchess of Cambridge wonen sinds hun huwelijk in 2011 (met een tussenpoos op het platteland, maar inmiddels echt fulltime) met hun drie kinderen in Apartment 1A van het paleis in het meest westerse hoekje van Hyde Park. Naast Richard, Duke of Gloucester en zijn vrouw Birgitte. Maar die hebben nu hun biezen gepakt, delen insiders met Royal Central.

Kensington Palace

21 kamers

Van de Duke of Gloucester heb je wellicht nog nooit gehoord, maar door zijn familiebanden wist hij in 1972 een plekje te verwerven in de royal enclave. Hij is de neef van koningin Elizabeth. Maar hun stulpje, met 21 kamers in totaal, schijnt te groot te zijn geworden nu hun drie kinderen allemaal vertrokken zijn. Ze zouden hun intrek nemen in The Old Stables, eveneens op de gronden van Kensington Palace.

En daarmee komt het enorme 'appartement' naast dat van de toekomstige koning(en!) van Groot-Brittannië vrij. Wat natuurlijk de vraag oproept: wie komt er nu wonen? Vorig jaar, toen kennelijk in royale kringen al bekend was dat de Gloucesters wilden downsizen, was er even sprake van dat Harry en Meghan (die destijds wel in zijn bachelor pad op de gronden trokken) er zouden gaan wonen. Maar die bedankten uiteindelijk voor de kans.

Meghan en Harry bedankten, maar kondigden hun verloving wél aan op Kensington Palace

Beatrice? Eugenie?

Dus staat er nu een enorm mansion leeg op de paleisgronden. Volgens een woordvoerder van het paleis 'is nog niet definitief' wie er zijn intrek neemt. De namen van prinses Beatrice en haar kersverse verloofde Edoardo zoemt wél rond. Net als verhalen dat haar zus prinses Eugenie (die nu op Kensington Palace in Ivy Cottage woont) wel een grotere woning zou willen, in verband met gedroomde gezinsuitbreiding.

Maar er is nóg een kaper op de kust, zo wordt althans gefluisterd. Wat nou als Will en Kate hun toch al ruime jasje (Apartment 1A telt twintig kamers) willen uitbreiden? Een ding is zeker: met nieuwe buren weet je het maar nooit. Zelfs al hou je het in de familie.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in