Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Will en Kate doen een avondje Top Gun mét Tom Cruise

Dat is de betere voorpremière zeg! Als helikopterpiloot en kind van de jaren tachtig/negentig kón het niet anders of prins William is dol op Top Gun. Bijkomend voordeel van zijn andere job (je weet wel, prins): hij hoeft niet te wachten tot het langverwachte vervolg eind mei eindelijk in de biosc...

Will en Kate doen een avondje Top Gun mét Tom Cruise

Dat is de betere voorpremière zeg!

Als helikopterpiloot en kind van de jaren tachtig/negentig kón het niet anders of prins William is dol op Top Gun. Bijkomend voordeel van zijn andere job (je weet wel, prins): hij hoeft niet te wachten tot het langverwachte vervolg eind mei eindelijk in de bioscoop komt.

Will, Kate en een hele rits familieleden zijn onlangs door Tom Cruise himself al getrakteerd op een voorpremière zó exclusief dat het zomaar de wereldpremière kan zijn geweest. Officieel gaat de film later deze maand in Cannes in wereldpremière, waarna langzaam de rest van de wereld volgt.

A-list gastenlijst

Maar Tom heeft wel wat met de royal family. En met Londen, waar hij al jaren af en aan woont terwijl hij werkte aan zijn Mission: Impossible-films, allemaal in Europa geschoten. Dus nodigde hij ze hoogstpersoonlijk uit voor een avondje film in een afgehuurde bioscoop, waar hij zelf natuurlijk óók in een rode fluwelen stoel kroop.

In elk geval aanwezig waren Will, Kate, gravin Sofie, Eugenie en Beatrice en een paar zéér gelukkige vrienden van de Windsors. Of zoals een bron aan The Sun vertelt: "Het was een hele maffe filmpremière. Tom bood het aan toen hij hoorde dat Will zo'n fan was. Een meer A-list gastenlijst heb ik nog nooit gezien."

Tom en Diana

Cruise houdt wel van een groots gebaar op zijn tijd, daar staat hij bekend om. Zo trakteerde hij al eens de hele cast van zijn film op een verblijf op een cruiseschip tijdens de pandemie, en laat hij regelmatig voor de hele cast en crew eten en drinken aanrukken.

Ook met de royal family heeft hij zoals gezegd veel. Hij ontmoette prinses Diana in 1992 tijdens de première van zijn film Far and Away, naast zijn toenmalige vrouw Nicole Kidman. De twee waren zelfs bij de begrafenis van Diana in 1997.

Een première voor haar zoon, dat is precies iets in Cruise's straatje. Top Gun: Maverick is vanaf donderdag 26 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.

Beeld: Universal Pictures/Getty Images/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in