Wil je lezen: Marcia Luytens Máxima-boek is er!

Wil je lezen: Marcia Luytens Máxima-boek is er!

Hoe leefde HM nu echt in Argentinië?

We weten niet erg veel van het privéleven van koningin Máxima nu. Maar over haar jonge jaren horen we ook maar beperkt, vooral omdat die zich natuurlijk duizenden kilometers van Nederland afspeelden in Buenos Aires en omgeving.

Maar daar komt nu verandering in, dankzij historicus/econoom/journalist Marcia Luyten en haar boek Máxima Zorreguieta: Moederland. De eerste van twee boeken (Vaderland volgt) over onze koningin van de Buitenhof-grootheid. Die in de nieuwe Nouveau die volgende week in de winkels ligt trouwens uitgebreid wordt geportretteerd. #leestip

Wil je lezen: Marcia Luytens Máxima-boek is er!

Het eerste boek gaat dus helemaal over Máxima's tijd vóór ze de kroonprins ontmoette, en is een lesje in de cultuur, economie, vrienden, familie en omstandigheden die Majesteit maakten tot wie ze tegenwoordig is. Daarvoor nam Luyten 132 interviews af met iedereen van prinses Mabel tot de naaste familie van de koningin.

Wil je lezen: Marcia Luytens Máxima-boek is er!

Maar eigenlijk hoef je maar één ding te weten over Moederland: het leest als een trein. En al is het boek volledig op echte anekdotes en informatie gebaseerd (geen dramatisering in zicht), je voelt je haast alsof je schouder aan schouder staat met Máxima.

Een waardevol inkijkje in onze koningin voor iedereen die nieuwsgierig is naar haar leven toen en nu.

Máxima Zorreguieta: Moederland ligt nú in de winkels.

Beeld: De Bezige Bij

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in