• Royalty

Wat een eer voor Willem-Alexander en Felipe!

Wat een eer voor Willem-Alexander en Felipe!

Koning Willem-Alexander en zijn Spaanse collega Felipe traden vanmiddag tijdens een 'verkleedpartijtje' toe tot de Orde van de Kousenband.

Volgens prins Charles is het een van de vele verkleedpartijen aan het Britse hof, maar dan wel de oudste en belangrijkste van allemaal. Vanmiddag trad Willem-Alexander toe tot de Orde van de Kousenband (Most Noble Order of the Garter). Daarmee treedt hij in de voetsporen van zijn moeder Beatrix, die dertig jaar geleden lid werd. De jaarlijkse optocht van koningin Elizabeth en andere leden van de Orde van de Kousenband (in het Engels Most Noble Order of the Garter) trekt altijd veel belangstelling van het publiek.

Linkerbeen

In het kasteel van Windsor, nabij Londen, kreeg Willem-Alexander dan, net als koning Felipe van Spanje overigens, een kousenband om zijn linkerbeen geknoopt. Vroeger deed de Britse vorstin Elizabeth dat zelf, maar gezien haar hoge leeftijd – de langst regerende monarch ter wereld vierde in april haar 93ste verjaardag, laat ze dat de laatste jaren aan een helper over. 

Na de lunch

Na de lunch, waarbij ook Máxima en de Spaanse koningin Letizia aan mochten schuiven, volgde een statige processie met tal van leden van de Britse koninklijke familie, de nieuwe Stranger Knights Willem-Alexander en Felipe en het selecte gezelschap prominente inwoners van het Verenigd Koninkrijk dat ooit door Elizabeth is benoemd tot Knight of the Garter of, in het geval van vrouwen, Lady of the Garter.

Wat een eer voor Willem-Alexander en Felipe!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in