Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat deed koningin Máxima in Parijs?

Na drie dagen Kenia en peinzend kijken naar Dutch Design in Eindhoven ben je als midlifer wel aan een avondje op de bank toe. Mais non, Máxima reisde door naar Parijs.

Maxima Parijs Mastercard Oscar de la Renta

Soms heeft koningin Máxima weken die je doen duizelen. Zo was ze van 23 tot en met 25 oktober voor haar VN-werk rond financiële inclusie in Kenia, verscheen ze op 26 oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven en was de Royal Econome op 27 oktober in Parijs voor een besloten ronde tafelbijeenkomst over financiële gezondheid van de Mastercard European Advisory Board.

UNSGSA

Zowel internationaal als in Nederland, pleit Koningin Máxima ervoor om financiële gezondheid als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van financiële producten, -diensten en beleid. In economieën met lage en midden inkomens, kan slechts iets meer dan de helft van de volwassenen binnen 30 dagen in onverwachte financiële behoeften voorzien (Global Findex 2021). Een derde van de consumenten in Europa heeft geen spaarproducten. Meer dan de helft van hen heeft zorgen over de financiële zekerheid van het pensioen (The European Insurance and Occupational Pensions Authority, Consumer Trends Report 2022).

UNSGSA

Doel van de ronde tafelbijeenkomst was om de private sector aan te moedigen meer oog te hebben voor financiële gezondheid van hun klanten. Daarnaast werden er inzichten uitgewisseld over het verbeteren van financiële gezondheid en werden mogelijkheden onderzocht voor samenwerking op dit thema. Deelnemers waren hoge vertegenwoordigers van de Europese Adviesraad van Mastercard. Koningin Máxima had ook een aantal bilaterale gesprekken over financiële gezondheid met vertegenwoordigers van andere regionale adviesraden van Mastercard.

UNSGSA

De look du jour was letterlijk zakelijk met franje: een Oscar de la Renta op repeat.  

Label ID: Josine van Modekoningin Máxima

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • UNSGSA