Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat deed koning Willem-Alexander deze week?

Kootwijkerbroek, Noorwegen, all in a day's work! We laten ons vaak zo meeslepen door al het moois dat royal fashion te bieden heeft, dat we de royal corebusiness wel eens een beetje laten versloffen. Vandaar een weekoverzicht met het staatshoofd in de hoofdrol. Want wat doet die man nu eigenlijk ...

Wat deed koning Willem-Alexander deze week?

Kootwijkerbroek, Noorwegen, all in a day's work!

We laten ons vaak zo meeslepen door al het moois dat royal fashion te bieden heeft, dat we de royal corebusiness wel eens een beetje laten versloffen.

Vandaar een weekoverzicht met het staatshoofd in de hoofdrol. Want wat doet die man nu eigenlijk allemaal?

ZM reisde af naar Kootwijkerbroek voor een werkbezoek aan de Regio Foodvalley. Het bezoek stond in het teken van Regionale Energie Strategieen (RES). In de RES is vastgelegd hoe de dertig energieregio's in Nederland kunnen bijdragen aan het behalen van doelen uit het Klimaatakkoord.

Hij ontving Duitse Bondsraadsvoorzitter Ramelow op Paleis Huis ten Bosch.

En hij schoof in Den Haag aan bij de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid (WWR). De WRR viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan

Koning Willem Alexander was in Brielle bij de start van het landelijke herdenkingsjaar 1572, altijd leuk voor een historicus. Lang verhaal kort: in het herdenkingsjaar wordt de inname van Den Briel herdacht, dat is dit jaar 450 jaar geleden.

Op 1 april 1572 veroverden opstandelingen Den Briel. Daarmee werd de basis gelegd voor een onafhankelijk Nederland, dat tot dan toe deel uitmaakte van het grote Spaanse Rijk. Brielle was daarmee de eerste, vrije stad in Nederland. Het was ook een belangrijk kantelpunt in de Tachtigjarige Oorlog.

ZM bezocht in Amsterdam een werkstraflocatie van de reclassering…

… en tekende deze week naast vele documenten ook een voetbal. Lief!

Het resultaat zag er zo uit.

Verder nog wat? Ja, dit weekend was ZM in Noorwegen waar hij de Koninklijke Marine bezocht. 

Die neemt deel aan Cold Response, een grote tweejaarlijkse reguliere NAVO-oefening.

De koning bracht een werkbezoek aan de marine en ging ’s nachts mee met een amfibische landing, overnachting en medische evacuatie.

Het zag er allemaal buitengewoon stoer uit, in een Overall van Oranje. 

Inmiddels is ZM weer thuis, hij landde rond half drie weer op Rotterdam Airport.

Foto's (c) Brunopress, Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in