Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom is 'De koning zegt nee' trending?

Willem-Alexander had een vooruitziende blik, zo lijkt het. Koning Willem-Alexander heeft geen macht en dient boven de partijen te staan. Toch stormt vandaag #DeKoningZegtNee als trending topic naar de eerste plaats op Twitter. Wat is er aan de hand? De Raad van State, het belangrijkste adviesorga...

Waarom is 'De koning zegt nee' trending?

Willem-Alexander had een vooruitziende blik, zo lijkt het.

Koning Willem-Alexander heeft geen macht en dient boven de partijen te staan. Toch stormt vandaag #DeKoningZegtNee als trending topic naar de eerste plaats op Twitter.

Wat is er aan de hand? De Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, vindt dat alle maatregelen terug moeten komen in een  permanente coronawet. Dus ook: QR, scholen sluiten en een avondklok. Dit zijn 'grondrecht beperkende maatregelen' die echt heel goed moeten worden gewogen voor je er een wet van maakt.

In een eerdere toespraak leek ZM, als historicus toch iemand met een wat bredere kijk op de geschiedenis, zomaar een verborgen standpunt hierover te hebben gemoffeld.

Tijdens zijn eedaflegging kwam de Grondwet ook al ter sprake. Een beetje lastig is wel dat hij tegelijk voorzitter is van de Raad van State. Het is een ceremoniële functie, de dagelijkse leiding ligt in handen van vicepresident Thom de Graaf. Dus al zou hij het willen, hij heeft geen invloed op de uitkomst. Maar nu zijn we toch benieuwd wat hij persoonlijk van het Raad van State-advies denkt.

Foto (c) RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in