Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom het logisch is dat Harry en Meghan niet bij de Oranjes logeren

Gevalletje 'much ado about nothing'. De Britse tabloids verslaan momenteel verhit de aanstaande komst van prins Harry en zijn vrouw Meghan, de hertogin van Sussex, naar Den Haag voor de Invictus Games. Het is voor het eerst sinds de Sussexit dat het stel weer voet op Europese bodem zet. In de med...

Waarom het logisch is dat Harry en Meghan niet bij de Oranjes logeren

Gevalletje 'much ado about nothing'.

De Britse tabloids verslaan momenteel verhit de aanstaande komst van prins Harry en zijn vrouw Meghan, de hertogin van Sussex, naar Den Haag voor de Invictus Games.

Het is voor het eerst sinds de Sussexit dat het stel weer voet op Europese bodem zet. In de media klinkt vooral verwondering (en dat is nog beleefd uitgedrukt) dat de prins niet naar de herdenkingsdienst van zijn opa kon komen, maar wel in Den Haag kan neerstrijken.

Ook wordt er gefronst (alweer beleefd uitgedrukt) dat er geen Britse tussenstop op het programma staan. Windsor Castle ligt vlak bij Heathrow, de Queen wordt 96 als Harry zich op 40 minuten vliegen bevindt, ze heeft zijn dochter Lilibet nog niet gezien – kortom, gemonkel alom.

Plus een dosis leedvermaak, dat het stel geen koninklijke ontvangst krijgt. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet raar is: ze maken geen deel meer uit van het Britse Koninklijk Huis, ze kozen zelf voor een leven als burgers en het is een privébezoek. Dan hoeft Máxima zich niet verplicht te voelen de logeerbedden in Paleis Noordeinde of Huis ten Bosch te gaan opmaken ?

Harry heeft te maken met prinses Margriet, die zich als beschermvrouw van paralympische sporters aan het event heeft verbonden. En bij de opening zullen ook koning Willem-Alexander en prins Pieter-Christiaan zijn, maar daar blijft het bij, qua Factor Oranje.

Zou het slechts om Harry en Meghan gaan, dan zou de Britse of Amerikaanse ambassade vermoedelijk een optie zijn geweest als accommodatie. Maar gezien het feit dat er naast hun entourage op zijn Kardashians een cameraploeg van Netflix meereist, zal het vermoedelijk een goed te beveiligen hotel worden, waar wat meer ruimte is en er bijvoorbeeld een hele verdieping kan worden afgesloten.

President Obama logeerde tijdens een internationale top in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, zoiets zou het zomaar kunnen worden. De eigen beveiligers van de Sussex'jes mogen in Nederland geen wapens dragen, maar de Telegraaf meldt dat het stel tijdens hun hele verblijf een VIP-status genieten en daarom beveiligers krijgen die doorgaans werken voor het koninklijk huis, ministers of diplomaten met een verhoogd veiligheidsrisico.

Harry in Den Haag, in 2019

Het is niet voor het eerst dat de Sussex'jes in Nederland zijn. In september 2018 bezochten zij het toen gloednieuwe SoHo House van hun vriend Nicholas Jones. De oprichter van deze hippe keten clubs-voor-rijke-mensen nodigde hen toen uit. Harry en Meghan bleven onopgemerkt en maakten zelfs een rondvaart zonder gespot te worden.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in