WA weer op ziekenhuisbezoek

WA weer op ziekenhuisbezoek

Onze koning blijft de zorg een warm hart toedragen. Vandaag (dinsdag) reisde hij af naar Den Bosch voor een ziekenhuisbezoek.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch was een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die te maken kreeg met coronapatiënten, omdat Noord-Brabant als eerste provincie werd getroffen. In de afgelopen weken kwam in het ziekenhuis de niet-acute, reguliere zorg nagenoeg tot stilstand om de toestroom van coronapatiënten aan te kunnen.

WA weer op ziekenhuisbezoek

Inmiddels is het aantal coronapatiënten een paar dagen stabiel in Den Bosch. Er was ook aandacht voor zorg voor patiënten zonder corona tijdens het bezoek van de koning.

Willem-Alexander sprak ter plaatse met medewerkers van het ziekenhuis en ging in gesprek met zorgverleners over hoe hun werk veranderd is door de pandemie en hoe het ze persoonlijk raakt. Ook ontmoette hij patiënten op poliklinische afdelingen.

WA weer op ziekenhuisbezoek

De koning heeft een bijzondere band met het Jeroen Bosch Ziekenhuis: hij opende het ziekenhuis in 2011, toen nog als prins van Oranje. De laatste weken zetten de koning en koningin Máxima zich stevig in voor de zorg. Zo ging zij al op bezoek bij het Rode Kruis en belde ze met ziekenhuispersoneel, en gingen ze samen naar het RIVM terwijl de koning ook al op bezoek ging bij een ziekenhuis in Zwolle en het GGD.

WA weer op ziekenhuisbezoek

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in