Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

WA heeft longontsteking: Máxima solo naar de VS

Het bezoek aan Californië en Texas van volgende week gaat op de schop. Toen koning Willem-Alexander gisteren onaangekondigd verscheen bij de vluchtelingen van Ter Apel, maakte hij al excuses. Hij was vreselijk aan het hoesten, omdat hij aan het bekomen is van een longontsteking. Daarmee blijkt he...

WA heeft longontsteking: Máxima solo naar de VS

Het bezoek aan Californië en Texas van volgende week gaat op de schop.

Toen koning Willem-Alexander gisteren onaangekondigd verscheen bij de vluchtelingen van Ter Apel, maakte hij al excuses. Hij was vreselijk aan het hoesten, omdat hij aan het bekomen is van een longontsteking. Daarmee blijkt het vandaag nog niet zo goed te gaan. De koning gaat volgende week niet mee op werkbezoek naar de VS.

Ons koningspaar zou van 6 tot en met 9 september rondreizen door Californië en Texas, met een bomvol programma dat ze onder andere langs Google HQ, de universiteiten Stanford en Berkeley, Houston én Austin, Texas zou voeren. Maar dat programma moet nu vrij radicaal op de schop.

Want de koning gaat niet mee, zo heeft de RVD zojuist bekendgemaakt. Op medisch advies blijft de koning in Den Haag en gaat Máxima in haar eentje richting de VS. Het maken van vliegreizen kan herstel van een longontsteking in de weg staan.

Aangezien er ook veel gescheiden bezoeken op de planning stonden (Máxima naar de ene locatie, Willem-Alexander naar de ander), zal er in het programma een en ander moeten wijken. Máxima krijgt wel hulp van 'deelnemende bewindspersonen' om te proberen er zoveel mogelijk van te maken.

Het is naar ons weten nog nooit eerder gebeurd dat Willem-Alexander een staats- of werkbezoek moest laten afweten. Máxima overkwam dit twee keer. In 2015 vloog ze dapper mee naar China (foto hierboven), maar na het staatsdiner bleek het toch niet te kunnen, ze had een nierbekkenontsteking. Ze vloog terug naar Nederland en werd opgenomen in het ziekenhuis.

In 2018 toog Willem-Alexander in zijn eentje naar Letland, Estland en Litouwen, nadat Máxima's zusje Inés plotseling was overleden.

Dat was natuurlijk een hele andere omstandigheid, maar de koning gaf daar ter plekke aan dat hij 'zijn maatje' miste. Dat zal komende week voor Máxima niet anders zijn.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in