WA en Máxima vieren 21 jaar huwelijk met 21 Curaçaoënaars

Door Ella Vermeulen
oranjes curacao

Er werd gedineerd in de schitterende Kathedraal van Doornen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten hun 21ste trouwdag door op Curaçao, met een aaneenschakeling van werkbezoeken.

De dag werd op een leuke manier afgesloten, met een diner voor éénentwintig Curaçaoënaars die veel betekenen voor de samenleving op het eiland.

Oranjes Curacao
© Brunopress

Máxima gooide een Zimmermann op repeat, Amalia een La Dress.

De kathedraal van doornen is een kunstwerk in Willemstad van Herman van Bergen. Ondertitel van het werk is Ode aan de vrije geest. Het is tevens een ode aan de oorspronkelijke bewoners van Curaçao, de Caquetios.

De kathedraal is tien meter hoog en bestrijkt vierhonderd vierkante meter. Hij is opgebouwd uit dertig miljoen doornenstruiken van de Vachellia tortuosa, lokaal bekend als sumpiña, die zijn aangebracht op een metalen skelet dat lijkt op de rotsformatie El Indjan vlakbij Sint Willibrordus.

Het is een verlicht labyrint waar men doorheen kan lopen en waarin symbolen van verschillende religies zijn verwerkt. De muren hebben nissen waarin hedendaagse kunstvoorwerpen hangen, de voorkant fungeert als openluchttheater. En met een beetje goodwill kun je er dus ook in eten.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in