Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

WA en Máxima praten met Oekraïners

Een bijzondere ochtend op Noordeinde. De Oranjes spraken bijna twee weken geleden natuurlijk hun medeleven uit voor de bevolking van Oekraïne en kregen daar zelfs een persoonlijk bedankje voor van president Volodimir Zelenski en zijn vrouw Olena. Maar vandaag kregen Willem-Alexander en Máxima voo...

WA en Máxima praten met Oekraïners

Een bijzondere ochtend op Noordeinde.

De Oranjes spraken bijna twee weken geleden natuurlijk hun medeleven uit voor de bevolking van Oekraïne en kregen daar zelfs een persoonlijk bedankje voor van president Volodimir Zelenski en zijn vrouw Olena.

Maar vandaag kregen Willem-Alexander en Máxima voor het eerst (openlijk in elk geval) de kans om te spreken met mensen uit het land. Een groepje Oekraïners die in Nederland wonen kwam vanochtend langs op paleis Noordeinde.

Zij werden vergezeld door de ambassadeur van Oekraïne, Maksym Kononenko (hieronder met bril) en zijn echtgenote Tetiana Doroshenko. Ook oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko schoof aan.

De koning en koningin spraken met de groep over de situatie in Oekraïne, de onzekerheid die zij voelen over het lot van familie en vrienden die nog in het land zijn of op de vlucht zijn geslagen, de mogelijkheden om contact met hen te leggen en de noodzaak van hulp en steun vanuit Nederland, EU-lidstaten en andere landen.