Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

WA en Máxima nodigen briefschrijvers uit op het paleis

Brief naar de koning of koningin geschreven? Dan kon het maar zo dat je ineens een reactie mét uitnodiging in de post had.

DEN HAAG, Maxima

Een bijzondere middag op Paleis Noordeinde. Waar WA en Máxima briefschrijvers uitnodigden om eens op de thee te komen.

Het zal je gebeuren: schrijf je een brief aan koning Willem-Alexander of koningin Máxima, krijg je een uitnodiging voor een middagje paleis terug.

Het overkwam een aantal correspondenten dus echt, want vanmiddag ontving het koningspaar op hun Haagse werkpaleis een groepje briefschrijvers voor een ‘verdiepend gesprek’. 👀

Brunopress/POOL/van Katwijk

Op zo’n moment hoop je dat je een kopietje in je administratie hebt gestopt, zullen we maar zeggen. Al zijn natuurlijk niet zomaar een handjevol briefschrijvers uitgenodigd.

Elk jaar ontvangen de diverse leden van het koninklijk huis meer dan 10.000 brieven, die allemaal behandeld en bewaard worden. Niet door de Oranjes zelf natuurlijk, maar dankzij het Kabinet van de Koning en de Dienst van het Koninklijk Huis.

Veel van die brieven bevatten natuurlijk zorgen over de samenleving. Er is dan ook gekozen om mensen uit te nodigen die brieven schreven binnen de thema’s solidariteit, bestaanszekerheid, huisvesting en klimaat.

Brunopress/POOL/van Katwijk

Zij kregen vanmiddag een koninklijk luisterend oor, de Oranjes kregen de kans om verder te praten met mensen die zo gepassioneerd over een onderwerp zijn dat ze de pen te hande namen.

Naar ons weten heeft zo’n briefschrijver-dag nooit eerder plaatsgevonden op het paleis. Wellicht een mooie nieuwe traditie, zo richting het einde van het jaar?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress/POOL/van Katwijk