Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

WA en Máxima bezoeken vluchtelingen in Slowakije

Het buurland van Oekraïne heeft enorm veel vluchtelingen onder haar vleugel genomen.

WA Máxima vluchtelingen

De Oranjes zijn per mini-vluchtje van Bratislava naar Poprad vertrokken voor hun laatste dag in Slowakije. Die ze indrukwekkend startten in een hulpcentrum voor Oekraïense vluchtelingen.

In Slowakije zijn sinds februari 2022 ongeveer een miljoen vluchtelingen aangekomen vanuit buurland Oekraïne. Ongeveer 80.000 van hen blijven langere tijd in Slowakije. En een aantal van hen runt momenteel hulpcentrum Caritas Slovakia.

Daar gingen Willem-Alexander en Máxima (samen met president Čaputová) vanochtend langs om de verhalen van vluchtelingen en medewerkers te horen.

ANP

Caritas Slovakia zit in een voormalig schoolgebouw en wordt grotendeels gerund door Oekraïense vluchtelingen. Zij voorzien andere vluchtelingen van advies en hulp, maar bijvoorbeeld ook kinderopvang, kleding en sociale activiteiten.

Na hun bezoek aan het centrum trekken de Oranjes door het land in. Ze gaan vandaag onder andere nog naar het middeleeuwse dorp Spišská Sobota en Nationaal Park Tetra voor een wandeling.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in