Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Villa Windsor' in Parijs wordt een museum

Neuzen bij Edward en Wallis, anyone?

Villa Windsor

Het oude huis van voormalig koning Edward en zijn Wallis Simpson wordt omgetoverd tot een museum. Zo maakte de gemeenteraad van Parijs onlangs bekend.

Het landgoed in het Bois de Boulogne was dertig jaar de thuisbasis van de Duke en Duchess of Windsor, tot zij in 1986 overleed.

Villa Windsor, zoals het huis ook wel bekend staat, is een prachtig, statig gebouw net naast het 16e arrondissement met veertien slaapkamers. Je zag het huis al uitgebreid voorbijkomen in The Crown.

Getty Images

Waar we ook zagen dat Mohamed Al Fayed, vader van Dodi, het huis na de dood van de Duchess kocht. Het was toen al flink in verval geraakt. Hij schonk het later aan de gemeente.

Villa Windsor wordt geen Windsor-museum maar een plek om je culturele neus op te halen. Evengoed verwachten wij dat er nog wel wat bezittingen van de voormalig koning en zijn vrouw te zien zullen zijn.

Getty Images

Zo hadden zij bijvoorbeeld heel veel portretten van hun mopshondjes en schijnen er ook allerlei andere kleinoden met de honden erop in het huis gevonden te zijn.

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe Franse museum te bezoeken zal zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images