• Royalty

Video: Willem-Alexander verkoopt huis

Video: Willem-Alexander verkoopt huis

De portierswoning op Landgoed de Horsten, eigendom van koning Willem-Alexander, is verkocht. En dankzij koningshuisverslaggever Rick Evers kun je er nu even binnenkijken.

Het huis, aangeprezen als een 'zeer charmant en vrijstaand huisje' stond sinds april te koop, op het landgoed waar menig Oranje ooit woonde (al is er nu een leegloop gaande). En er waren véél gegadigden, meldt RTL Nieuws.

Video: Willem-Alexander verkoopt huis

De woning in Wassenaar werd door NassauHuis Makelaardij (toepasselijk) aangeboden voor 150.000 euro, maar ging voor 280.000 euro over de toonbank. Onder de geïnteresseerden bevonden zich ook veel koningshuisfans.

Degene die het gekocht heeft krijgt naast het huisje ook een tuin van vierhonderd hectare, maar moet nog wel flink wat aan de woning doen, zoals op de video te zien is. Naast de koopprijs, moet de nieuwe eigenaar óók nog 7.000 euro per jaar aan erfpacht betalen. Maar dan wel aan de koning der Nederlanden. Dat heeft toch iets.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in