Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Victoria open over anorexia

Haar strijd met anorexia is door de jaren heen veel in het nieuws geweest. Aan de vooravond van haar 40e verjaardag spreekt kroonprinses Victoria van Zweden nu eerlijk over haar ziekte. Een levenslange worsteling is het voor kroonprinses Victoria, die volgend weekend 40 wordt. Ze heeft nog altijd...

Victoria open over anorexia

Haar strijd met anorexia is door de jaren heen veel in het nieuws geweest. Aan de vooravond van haar 40e verjaardag spreekt kroonprinses Victoria van Zweden nu eerlijk over haar ziekte.

Een levenslange worsteling is het voor kroonprinses Victoria, die volgend weekend 40 wordt. Ze heeft nog altijd last van angstaanvallen rondom haar anorexia. Twintig jaar geleden kondigde het paleis aan dat ze aan de ziekte leed, nadat er foto’s in de pers verschenen waarop Victoria ontzettend dun was.

Angstaanvallen

Inmiddels is ze twintig jaar, een lieve echtgenoot en twee kindjes verder, maar zegt ze nog altijd te leven met angstaanvallen. Met anorexia zelf worstelt ze niet meer, zei ze ook tijdens een interview op het Zweedse SVT.

Lees ook: prins Daniel in tranen

Niet door royal-bestaan

“Ik heb een soort faalangst die er nog steeds zit”, vertelde de prinses openhartig. “Maar tegenwoordig heb ik wel manieren geleerd om daar beter mee om te gaan.” Ze gelooft heilig dat ze dezelfde problemen zou hebben als ze geen royal was. Victoria: “Er zijn net zoveel redenen om je slecht te voelen als er mensen zijn.”

Voor Victoria zat het jarenlang vast op haar figuur en op haar dyslexie. “Ik vond mezelf maar dom en traag”, zegt ze hierover. Na een behandeling in de VS ging het beter met de prinses. Ook haar ontmoeting met personal trainer Daniel – nu haar echtgenoot – hielp enorm.