Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vertrekken de Oranjes vanmiddag naar Griekenland?

Een traditie met een nu even ongezellig randje. Hoera! Herfstvakantie! Voor de Oranjes betekent dat al jaren een snel vluchtje naar Athene, gevolgd door een heli-tocht naar Porto Heli en een week zon, zee en de Alma (hun boot). Ze hebben daar hun eigen huis, strand, zwembad... alles wat een gezin...

Vertrekken de Oranjes vanmiddag naar Griekenland?

Een traditie met een nu even ongezellig randje.

Hoera! Herfstvakantie! Voor de Oranjes betekent dat al jaren een snel vluchtje naar Athene, gevolgd door een heli-tocht naar Porto Heli en een week zon, zee en de Alma (hun boot).

Ze hebben daar hun eigen huis, strand, zwembad... alles wat een gezin nodig heeft om er een heerlijke week tussenuit te gaan. Met voorspelde temperaturen van zo'n 22 à 24 graden, klinkt het heerlijk.

Bom

Maar zo'n vakantie heeft dit jaar wel even een heel andere lading dan een jaar geleden. Waarom hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen, but here goes: vorig jaar was het in de herfstvakantie dat de bom barstte voor de Oranjes. Die ondanks de politieke oproep aan Nederland om thuis te blijven, wel per privéjet naar het Griekse vertrokken. 

En met hangende pootjes terugkeerden. En uiteindelijk zelfs op televisie excuses maakten. Waarna bleek dat ze twee van hun drie dochters alsnog in Griekenland hadden achtergelaten met een maar weinig geloofwaardig smoesje.

Vreemde vakantie

Enfin, tegenwoordig zijn de woorden 'Oranjes' en 'Griekenland' een beetje triggering in Nederland. Wat vast íets zal afdoen aan de vakantiestemming. 

Het is sowieso een vreemde herfstvakantie voor Willem-Alexander, Máxima en hun gezin: nog maar één van hun drie meiden zit dit jaar op het Nederlandse voortgezet onderwijs. En hoewel Amalia voor zover we weten nog gewoon op het paleis woont momenteel en dus best mee zou kunnen vliegen, is Alexia er sowieso niet bij deze trip.

Moederziel alleen?

Haar herfstvakantie in Wales begint pas een week later, als de rest van de familie alweer hoog en droog op Huis ten Bosch zit. Dat wil overigens niet zeggen dat Ariane potentieel moederziel alleen aan de infinity pool ligt hoor: de meiden mogen volgens insiders vaak vriendinnen meenemen.

Maar anders dan anders blijft het, deze Griekenland-trip. Waardoor het natuurlijk zomaar kan dat de Oranjes ook voor een heel andere reis kiezen. Ook omdat ze in december tóch gaan, voor een staatsbezoek. Maar zeg nou zelf: zou jij deze villa een week lang leeg laten staan?

Beeld: PPE, Brunopress, Wajer

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in