Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verhuist Amalia naar China? Niet dus!

UPDATE: Reactie Koning Willem Alexander op het nieuws dat kroonprinses Amalia haar middelbare schooltijd zou willen afmaken in China.  Onze koning ging van 1983 tot 1985 naar een school binnen dezelfde organisatie (UWC) in Wales. Amalia (14) zou haar oog nu hebben laten vallen op China, volgens d...

Verhuist Amalia naar China? Niet dus!

UPDATE: Reactie Koning Willem Alexander op het nieuws dat kroonprinses Amalia haar middelbare schooltijd zou willen afmaken in China. 

Onze koning ging van 1983 tot 1985 naar een school binnen dezelfde organisatie (UWC) in Wales. Amalia (14) zou haar oog nu hebben laten vallen op China, volgens de Telegraaf. Ze volgt al een paar jaar Chinese les op school.

Inmiddels is dit gerucht door de koning zelf naar het rijk der fabelen verwezen: "Ik kwam woensdag uit Korea, landde in Parijs en zag het nieuws. Ik was heel verbaasd. Dus ik dacht: laat ik even Amalia bellen om te kijken of het waar is of niet, want misschien had ze iets geregeld.

Ik kende het verhaal nog niet," reageerde Willem-Alexander op het nieuws. Zij heeft er heel hard om gelachen. Het is absoluut niet waar. Ik verwijs het terug naar de dikke duim waar het uit gezogen is", aldus de verbaasde vader. "Het is een totaal onzinverhaal", voegde hij er aan toe.

Het oorspronkelijke bericht:

In het diepste geheim

Ook haar ouders hebben iets met China, dat blijkt wel uit de drie staatsbezoeken van de laatste paar jaar. Vorige week nog waren Willem-Alexander en Máxima samen in China. Wellicht ook om (tussen hun loeidrukke schema's door) in het diepste geheim een kijkje te nemen bij Amalia’s school van keuze?

Andere kant van de wereld

Dat is het UWC Changshu, zo’n beetje aan de andere kant van de wereld. Een school met ongeveer 450 leerlingen van allerlei nationaliteiten, met een koninklijk tintje ook nog: koningin Noor van Jordanië zit er in het bestuur.

Privacy

Of en wanneer Amalia daadwerkelijk naar China vertrekt (ze zit nu in de derde klas) in de komende jaren is nog de vraag: de RVD reageert niet op de verhalen, en het is de verwachting dat ze dat ook niet gaan doen, om Amalia’s privacy zoveel mogelijk te beschermen.

Beeld: Hollandse Hoogte/RVD/Erwin Olaf