Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Uit fokfabriek geredde Mia woont nu bij Meghan en Harry

Ze kozen bewust een al wat ouder hondje #lief De beelden haalden ook het Nederlandse nieuws: 4000+ Beagles die in juli zijn gered uit een fokfabriek waar ze onder erbarmelijke omstandigheden leefden, voor ze aan laboratoria te verkopen voor geneesmiddelenexperimenten.  Het is nog een hele klus om...

Uit fokfabriek geredde Mia woont nu bij Meghan en Harry

Ze kozen bewust een al wat ouder hondje #lief

De beelden haalden ook het Nederlandse nieuws: 4000+ Beagles die in juli zijn gered uit een fokfabriek waar ze onder erbarmelijke omstandigheden leefden, voor ze aan laboratoria te verkopen voor geneesmiddelenexperimenten. 

Het is nog een hele klus om al die honden aan een goed, nieuw thuis te helpen, maar inmiddels is bekend geworden dat prins Harry en zijn vrouw Meghan, de hertogin van Sussex, er eentje hebben geadopteerd.

(c) Meghan Markle

Het paar heeft de 7-jarige Beagle Mia persoonlijk opgehaald bij het opvangcentrum, schrijft The Los Angeles Times. Er loopt in Montecito al een wat oudere Beagle rond, Meghan had Guy al voor ze Harry leerde kennen.

Het stel heeft ook een zwarte labrador, Pula.

"De hertogin heeft me persoonlijk gebeld over de adoptie," vertelt dierenrechtenadvocaat Shannon Keith, die het Beagle Freedom Project in Los Angeles runt.

'Ze zei: Hi Shannon, dit is Meghan.’ We hebben dertig minuten gepraat en ik dacht: Is dit Megan Fox?'

Keith zegt dat ze niet gelijk in de gaten had met wie ze aan de telefoon zat. "Ze belde zonder nummerherkenning en zei: ‘Hi Shannon, dit is Meghan.’ We hebben dertig minuten gepraat en ik dacht: Is dit Megan Fox?" zegt Keith lachend. Daarna had ze al snel door welke Meghan ze dan wél aan de lijn had.

Samen met Harry en enkele beveiligers bracht de hertogin deze maand een bezoek aan de opvang, waar zij hun nieuwe huisgenootje kwamen uitzoeken. Het tweetal speelde met de hondjes in de tuin en vertelde bewust op zoek te zijn naar een wat ouder hondje. Dit omdat ze wisten dat puppy’s doorgaans sneller een huis vinden, schrijft de krant.

Envico moest in juli de deuren sluiten omdat het stelselmatig de Amerikaanse dierenwelzijnswet overtrad. De hondjes zijn verdeeld over verschillende projecten waar ze verzorgd worden totdat ze een nieuw baasje hebben gevonden.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in