Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tweeling Monaco kan al zwemmen

Prinses Charlene zet zich in tegen verdrinkingsdood en voegt de daad bij het woord: haar driejarige tweeling kan volgens de prinses nu al zwemmen. Als oud-zwemster hoefde de prinses niet lang na te denken over haar eigen goede doel toen ze zes jaar geleden in Monaco aankwam. De Princess Charlene ...

Tweeling Monaco kan al zwemmen

Prinses Charlene zet zich in tegen verdrinkingsdood en voegt de daad bij het woord: haar driejarige tweeling kan volgens de prinses nu al zwemmen.

Als oud-zwemster hoefde de prinses niet lang na te denken over haar eigen goede doel toen ze zes jaar geleden in Monaco aankwam. De Princess Charlene de Monaco Foundation licht mensen voor over de gevaren van water, leert kinderen zwemmen en informeert mensen over voorzorgmaatregelen.

'Doodeng'

In het Franse blad Pointe de Vue deelde de prinses onlangs dat ze haar eigen kindjes ook al heeft leren zwemmen. Geen overbodige luxe in het met zwembaden overladen Monte Carlo. “Niet lang geleden was ik ergens waar de zwembaden niet uitgerust zijn met voorzorgmaatregelen. Daar zag ik mijn dochtertje op een zwembadspeeltje af lopen. Een doodenge gedachte, dat zoiets gebeurt als je niet oplet.”

Gelukkig is het voor Gabrielle en Jacques niet aan de orde. Charlene: “Ze kunnen al zwemmen en kunnen zich redden in het water. Hen beschermen tegen verdrinking was voor mij natuurlijk een prioriteit.”

Tragedie

Het kan ook anders, ondervond ze onlangs aan den lijve. “Een paar weken geleden verloor een van mijn vriendinnen haar 19 maanden oude dochter”, aldus de prinses. “Ze viel in het zwembad, en toen ze werd gevonden was het te laat. Het feit dat zo’n tragedie zo dicht bij mij heeft plaatsgevonden, versterkt mijn vastbeslotenheid om mijn missie voort te zetten.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in