Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

True Blue voor prinses Catherine (en ze koos deze kleur bewust)

Onderschat nooit de kracht van kleding. In een zeer onstuimige nieuwsweek koos prinses Catherine voor True Blue en met reden.

Catherine opening Evelina London's

De kracht van kleding is weer eens bewezen.

Afgezien van de betrokkenen weet niemand wat er precies is gezegd toen het tijdens de zwangerschap van Meghan ging over hoe Archie, het oudste zoontje van de hertog en hertogin van Sussex, eruit zou gaan zien.

Was het normale nieuwsgierigheid, zoals familieleden wereldwijd zich afvragen op wie de nieuwkomer zal lijken of was het racistisch zoals de Sussex'jes lieten doorschemeren bij Oprah? Hoe dan ook, door de Nederlandse vertaling van Endgame, weten we nu dat Charles III en Catherine, de prinses van Wales, erbij betrokken waren.

Niet de meest voor de hand liggende kandidaten en zonder bewijs blijft het 'hear say'. Plus: in  Endgame (Eindstrijd in het Nederland) wemelt het van de fouten en tegenstrijdigheden, wat van Omid Scobie als officieuze spreekbuis van de Sussex'jes niet de meest betrouwbare bron maakt.

Getty Images

De fall-out van de 'race row' lijkt dan ook mee te vallen voor het Britse Koninklijk Huis. Charles heeft veel waardering gekregen voor zijn eerste jaar als koning en Catherine is als prinses van Wales niet alleen veel zichtbaarder geworden, maar zo mogelijk nog populairder. 'Koud, parttime royal en Stepford Wife' zijn niet direct de eerste woorden waar je aan denkt bij haar, hoewel Scobie haar zo wel neerzet.

Getty Images

Het vraagt om ruggengraat om na dit soort beschuldigingen gewoon door te gaan met de royal agenda. De prinses blijkt daarover te beschikken, maakte een ontspannen indruk bij de receptie voor het Corps Diplomatique en maakte eerder die dag een al even onbekommerde indruk bij de opening van de Evelina London's New Children's Day Surgery Unit.

Getty Images

De look van dat moment, haar eerste publieke optreden sinds de rel was losgebroken, was een bewuste keuze: all-over donkerblauw, de kleur van kalmte, stabiliteit en betrouwbaarheid. Veel politici dragen om die reden donkerblauw en ook de prinses straalde erin uit dat het wat haar betreft business as usual was. En zo zei het getailleerde pak van Alexander McQueen met de donkerblauwe Gianvito Rossi pumps alles wat ze in haar positie zelf niet kan zeggen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Chris Jackson/Getty Images