• Royalty

Trijntje: 'De prinsessen zijn schatjes'

Trijntje: 'De prinsessen zijn schatjes'

In een interview met Veronica Magazine vertelt Trijntje Oosterhuis over haar band met het koningshuis.

Een tijdje geleden bleek dat Trijntje meezingt in de Kerstmusical van Gymnasium Sorghvliet, de middelbare school van Amalia en Alexia. Hoe dat zo is gekomen, legt ze uit in het entertainmentblad.

Bevriend met prins Claus

"Mijn vader (priester Huub Oosterhuis, red.) was bevriend met prins Claus", legt Trijntje de banden uit. "Ergens zal het een level of confidence opleveren als je als dochter zijnde op een vertrouwensbasis binnenkomt."

Trijntje: 'De prinsessen zijn schatjes'

Inmiddels kent ze veel van de royals goed, vooral Constantijn en Laurentien, op wiens huwelijk ze zelfs zong. Ze werden vrienden. "Als je in een periode van twintig jaar bij elkaar op verjaardagen komt en zodoende ook de rest van de familie ziet, dan bouw je een geschiedenis op."

Vertrouwensband met Mabel

Ze vervolgt: "Mijn vader heeft ook veel met Mabel te maken gekregen in de tijd van Friso's begrafenis. Op een gegeven moment heb je een vertrouwensband, maar het is niet zo dat we de deur bij elkaar platlopen."

Trijntje: 'De prinsessen zijn schatjes'

'Kanjers'

Datzelfde geldt ook voor Willem-Alexander, Máxima en hun meiden. Wel beloofde ze Amalia om een liedje te komen zingen bij haar schoolproject. Trijntje: "Ik ken die meiden (de drie A's, red.) lang niet zo goed als de kinderen van Constantijn en Laurentien. Ik weet wel dat ze allemaal erg goed kunnen zingen en dat ook leuk vinden. Het zijn schatjes, echt prachtige meiden. Kanjers."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in