Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Throwback: de royal wedding van Grace en Rainier

Vandaag precies 66 jaar geleden, en nog altijd zó stylish. Of er ooit een meer glamourous royal wedding is geweest, durven wij ons af te vragen. Sure, wij hadden Máxima en haar traan. En Will en Kate hadden dé Royal Wedding van deze eeuw, al liet Kate zich volop inspireren door Grace Kelly en was...

Throwback: de royal wedding van Grace en Rainier

Vandaag precies 66 jaar geleden, en nog altijd zó stylish.

Of er ooit een meer glamourous royal wedding is geweest, durven wij ons af te vragen. Sure, wij hadden Máxima en haar traan. En Will en Kate hadden dé Royal Wedding van deze eeuw, al liet Kate zich volop inspireren door Grace Kelly en was die dus niet mogelijk geweest zonder die voorloper in Monaco.

Maar een jawoord tussen royalty én een filmster, dat is toch wel héél moeilijk te overtreffen. Zeker aangezien Grace Kelly nou niet bepaald de Meghan Markle van haar tijd was, maar eerder de Meryl Streep.

Dat hun huwelijk heel wat los zou maken, dat wisten zowel prins Rainier als de te worden prinses Gracia heel goed. Zij zag haar Hollywoodwerk langzaam opdrogen, hij zocht een manier om zijn prinsdom onder de aandacht van de rijken der aarde te krijgen. Maar ze hielden ook van elkaar. 

Op hun verlovingsfoto's spatte de liefde er van af

Op 18 april 1956 trouwden de twee voor de wet, en een dag later volgde de kerkelijke inzegening. In een dijk van een jurk (een cadeautje van filmstudio MGM) die nog vaak nagedaan zou worden. 

Snappen wij helemaal als we de foto's weer eens zien. Sprookjes maken ze al heel lang niet meer, daar in Monaco. Maar deze dag kwam er toch héél dicht bij in de buurt.

Beeld: Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in