Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Crown wint groots bij de Golden Globes

Terwijl de echte royals vechten om de kijkcijfers met strijdende televisie-interviews... ...veroveren hun vertolkers de Golden Globe Awards. The Crown en Netflix werden vannacht de grote winnaars van de film- en televisieprijzen. Waarmee de Netflix-versies van koningin Elizabeth, prins Charles, p...

The Crown wint groots bij de Golden Globes

Terwijl de echte royals vechten om de kijkcijfers met strijdende televisie-interviews...

...veroveren hun vertolkers de Golden Globe Awards.

The Crown en Netflix werden vannacht de grote winnaars van de film- en televisieprijzen. Waarmee de Netflix-versies van koningin Elizabeth, prins Charles, prinses Diana en anderen nog maar weer een extra spotlight schenen op de Britse royals die deze dagen toch al non-stop in de pers zijn.

Vier prijzen won de serie, uit zes nominaties. Voor beste dramaserie, beste acteur in een dramaserie (Josh O'Connor als prins Charles), beste actrice in een bijrol (Gillian Anderson als Margaret Thatcher) en beste actrice in een dramaserie (Emma Corrin als prinses Diana).

Helena Bonham Carter en Olivia Colman waren ook allebei genomineerd voor hun vertolking van respectievelijk prinses Margaret en koningin Elizabeth, maar visten naast het net. Sterker nog: Oscarwinnaar Colman moest het afleggen tegen haar eigen 'schoondochter', Diana-actrice Emma Corrin.

Gelukkig is La Colman altijd goedlachs en sportief en was de compleet overvallen Corrin erg de moeite van het zien waard. Zij bedankte onder andere haar 'Prince Charming Josh en ook prinses Diana. "Namens iedereen die zich je herinnert en in zijn of haar hart draagt: bedankt voor alles."

Beeld: Getty Images/Netflix

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!