Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Crown: Mustique

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 10: magisch Mustique. Het werd later in haar leven het ultieme toevluchtsoord van prinses Margaret, en het is makkelijk te zien waarom. Het eiland Mustique is een waar...

The Crown: Mustique

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 10: magisch Mustique.

Het werd later in haar leven het ultieme toevluchtsoord van prinses Margaret, en het is makkelijk te zien waarom. Het eiland Mustique is een waar paradijs. En daar weten de Windsors alles van.

De oorsprong van de liefde van de Britse royals voor het Bovenwindse eilandje valt rechtstreeks terug te voeren naar prinses Margaret en haar lady in waiting Anne Glenconner. Wier man Colin het eiland in 1958 kocht om er een superluxe toevluchtoord van te maken voor de rijken der Britse society.

What's not to like?

Hij nodigde de prinses geregeld uit om te komen logeren, en bood haar zelfs haar eigen stukje grond (mét huis, want daar vroeg Margaret zelf om) aan. Een aanbod waar ze, toen haar huwelijk in zwaar weer belandde, gretig gebruik van maakte.

En ze bleef maar terugkomen, net als heel veel andere beroemde koppen trouwens. Mick Jagger kocht er een huis, net als David Bowie. Margaret trok in 1972 in haar nieuwe huis Les Jolies Eaux, dat nu te huur is voor tussen de 20.000 en 30.000 dollar per week. De queen en Philip kwamen er ook al eens op bezoek, in 1977.

Nog steeds is Mustique een royal-favoriet, ook nu Margaret er niet meer is. Will, Kate en de kinderen zomeren er graag, met de andere Middletons. Maar als je naast ze op het strand wilt liggen, moet je dus wel diep in de buidel tasten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in