The Crown: Elizabeths paarden

The Crown: Elizabeths paarden

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 5: de grote paardenliefde van queen Elizabeth.

Als ze geen koningin was geworden, had ze haar leven het liefst tussen de paarden gesleten. Koningin Elizabeth is dól op paarden, van de pony die ze op haar zesde cadeau kreeg tot racepaarden tot showpaarden. En: ze heeft er talent voor.

The Crown: Elizabeths paarden

In The Crown zagen we Elizabeth al heel vaak paardrijden, en haar band met 'Porchey' (eigenlijk Lord Carnarvon) kwam zowel in seizoen één als seizoen drie naar voren. Samen met hem bouwde de echte Elizabeth een imposante stal thoroughbreds op.

Ze erfde de fok- en racepaarden van haar vader in 1952, en haar paarden deden daarna met heel veel succes mee aan allerlei races. Het is geschat dat de oogappeltjes van de queen tot aan 2013 in totaal meer dan 1.600 races in binnen- en buitenland wonnen.

The Crown: Elizabeths paarden

In haar vrije tijd leest de koningin het liefst boeken en vakbladen over de paardensport, en ook op haar 93e wordt ze nog steeds regelmatig te paard gefotografeerd. Ook brengt ze regelmatig bezoeken aan haar eigen stal op Sandringham, waar ze elk nieuw geboren paard bezoekt. Tegenwoordig doet ze dat trouwens met haar adviseur John Warren. De schoonzoon van Porchey, die in 2001 overleed.

Oude liefde roest nooit.

The Crown: Elizabeths paarden

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in