Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Crown: de Duke of Windsor

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 8: Charles op bezoek bij de Duke of Windsor. De band tussen de Britse royal family en de voormalig koning en zijn omstreden liefde Wallis Simpson bleef tot aan zijn ov...

The Crown: de Duke of Windsor

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 8: Charles op bezoek bij de Duke of Windsor.

De band tussen de Britse royal family en de voormalig koning en zijn omstreden liefde Wallis Simpson bleef tot aan zijn overlijden in 1972 moeilijk, zoals we in seizoen één en twee van The Crown al zagen. Toch ontmoette prins Charles de oom van zijn moeder in 1970 in Parijs. Net als in de serie dus.

De kroonprins werd door generaal Mountbatten (Uncle Dickie) gekoppeld aan de voormalig koning, omdat hij van mening was dat de toekomstige koning wel iets kon leren van een nog levende voormalig koning. En ja: er waren ook parallellen te trekken tussen hun liefdeslevens, want ze vielen allebei voor een vrouw (in Charles geval Camilla, over wie morgen meer) die de goedkeuring van het paleis niet kon wegdragen.

Zo geschiedde dat Charles na jarenlang brieven schrijven aan de Duke op bezoek ging in Parijs. Dat lekte uit nadat de perssecretaris van de duke openlijk met een journalist sprak over die ontmoeting, volgens velen een laatste poging van de Duke om te laten zien dat hij nog altijd bij de royal family hoorde.

In die tijd leefden de voormalig koning en zijn Wallis een luxe leven in Parijs, omringd door chique vrienden en met een dijk van een stijlgevoel. Kijk deze foto uit een nummer van Vogue uit 1964 toch eens! Inclusief mopshondjes natuurlijk.

Charles was niet gecharmeerd van het leven van de Duke, meldde hij later. Hij liep in Parijs een feestje binnen vol Amerikaanse gasten, en was na 45 minuten weer buiten, zo zou hij het zelf omschreven hebben. Anders dan hij verwacht had natuurlijk. Er zijn dan ook géén foto's van de ontmoeting. Gelukkig hebben we The Crown nog...

Beeld: Getty Images/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in