Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Crown: Charles in Wales

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 6: hoe Charles de Prince of Wales werd. In aflevering zes van The Crown zagen we student Charles met tegenzin naar Wales vertrekken om de taal te leren voor hij offici...

The Crown: Charles in Wales

Elke werkdag kijken we (spoilervrij!) naar één aspect uit een aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown. Vandaag aflevering 6: hoe Charles de Prince of Wales werd.

In aflevering zes van The Crown zagen we student Charles met tegenzin naar Wales vertrekken om de taal te leren voor hij officieel werd aangesteld als Prince of Wales. Charles bleef veel liever acteren op zijn eigen school, Cambridge. Maar duty called.

Dus vertrok hij in 1969 voor negen weken naar Aberystwyth University om zich voor te bereiden op zijn grote speech bij Caernarfon Castle. Geen gemakkelijke tijd voor de kroonprins: nationalisme was op dat moment aan de orde van de dag in Wales. "En elke dag dat ik de stad in ging was er wel een demonstratie tegen me aan de gang", zei Charles er zelf ooit over.

Het is inderdaad waar dat hij zelf een deel toevoegde aan de speech die hij uiteindelijk gaf, maar die toevoeging was niet zo opzienbarend als in de serie. Gelukkig maar, want daar was koningin Elizabeth zich vast een, eh, veelbesproken hoedje van geschrokken.

Beeld: ANP/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in