Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Thaise koning Vajiralongkorn al 70 jaar excentriek

Een vreemdere vorst is er momenteel niet te vinden. Thaise koning Vajiralongkorn, ook wel bekend als Rama X is vandaag 70 geworden en heeft in de krap zes jaar dat hij nu op de troon zit nog niets gedaan om wat populairder te worden, dan wel zijn reputatie op te krikken. Vajiralongkorn is de rijk...

Thaise koning Vajiralongkorn al 70 jaar excentriek

Een vreemdere vorst is er momenteel niet te vinden.

Thaise koning Vajiralongkorn, ook wel bekend als Rama X is vandaag 70 geworden en heeft in de krap zes jaar dat hij nu op de troon zit nog niets gedaan om wat populairder te worden, dan wel zijn reputatie op te krikken.

Vajiralongkorn is de rijkste monarch ter wereld, met een vermogen dat wordt geschat tussen de 30 en 70 miljard dollar. Die enorme marge komt omdat het Thaise koningshuis niet erg transparant is en ZM sinds zijn aantreden zich steeds meer gelden heeft toegeëigend.

Waar zijn nuchtere en gewetensvolle vader Bhumibol als een halfgod werd geëerd, wekt Rama X door zijn extravagante levensstijl minder warme gevoelens op bij de bevolking. De zeer strenge wet op majesteitsschennis voorkomt dat de protesten serieus effect hebben. Op kritiek op de koning, koningin en andere leden van het hof staan ​​draconische straffen tot 15 jaar gevangenisstraf. Dit charmeoffensiefje is van een jaar geleden.

Het grootste deel van het jaar verblijft hij in Beieren waar hij aan de Starnberger See Villa  Stolberg bezit, maar tijdens de pandemie in 2020 net zo makkelijk Grand Hotel Sonnenbichl voor krap een jaar afhuurde voor hemzelf en zijn rijke entourage aan vrouwen.

Ook al is de regent grotendeels in het buitenland, hij is thuis alom tegenwoordig: overal worden enorme portretten van hem getoond, niet alleen op staatsgebouwen, maar ook op schoolpleinen, in de trein, voor de enorme winkelcentra en zelfs op veel hoogbouw kijkt hij op zijn onderdanen neer, meestal in gouden regalia, maar ook in uniform met veel medailles en euh, buitengewoon jeugdig.

Vajiralongkorns vierde vrouw, de huidige koningin Suthida, woont het grootste deel van het jaar in Zwitserland en lijkt op afroep beschikbaar voor fotomomentjes in Bangkok.

Suthida heeft zich te schikken in het feit dat zijn minnares Sineenat Wongvajirapakdi meer tijd met Vajiralongkorn doorbrengt dan zij en door hem een hoge status aan het hof heeft gekregen.

Vajiralongkorns zoon en beoogd troonopvolger zit op een Duitse kostschool en brengt ook slechts sporadisch tijd door in Bangkok.  

Vajiralongkorn is vooral bekend om de nogal pikante verjaardagsvideo die in 2009 uitlekte. Het ging om de verjaardag van royal poedel Fufu en de toenmalige vouw van de koning, prinses Srirasmi, slechts gekleed in een string.

Hij houdt er bovendien privé best een bijzondere kledingstijl op na. Niet duidelijk is waar hij zich op zijn verjaardag eens zal laten aanbidden. 

Foto's (c) Getty Images, Thai Royal Family 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in