Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tekst Candle in the Wind geveild

Het papiertje waarop de tekst van Candle in the Wind werd gepend, gaat onder de hamer. En moet tot wel 15.000 dollar opleveren. Het nummer werd in 1997 wereldberoemd toen Elton John het zong op de begrafenis van prinses Diana. Daar plukt tekstschrijver Bernie Taupin nu de vruchten van: hij vond d...

Tekst Candle in the Wind geveild

Het papiertje waarop de tekst van Candle in the Wind werd gepend, gaat onder de hamer. En moet tot wel 15.000 dollar opleveren.

Het nummer werd in 1997 wereldberoemd toen Elton John het zong op de begrafenis van prinses Diana. Daar plukt tekstschrijver Bernie Taupin nu de vruchten van: hij vond de originele songtekst die hij samen met Elton schreef in zijn archieven, en besloot de boel in de verkoop te gooien.

Stukje geschiedenis

Veilingshuis Julien's Auctions in New York verkoopt het velletje papier in november, en verwacht er nogal wat van: 10.000 tot wel 15.000 dollar zou het stukje muziek- en royaltygeschiedenis moeten opleveren.

Er zijn genoeg bieders die er flink geld voor over hebben, voorspelt Julien's. Candle in the Wind was niet alleen een wereldhit (die in Nederland zeven keer platina ging), Elton zong het nummer nooit meer sinds de begrafenis.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in