Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Talentje hoor! Kindertekeningen van prinses Beatrix onder de hamer

Voor een achtjarige had ze een heel behoorlijk niveau. Wat misschien nog wel het aandoenlijkst is aan de tekeningen die prinses Beatrix op haar achtste maakte, is dat ze, zoals veel meisjes van die leeftijd, prinsessen in mooie jurken tekende. Vijf van die kindertekeningen van haar gaan binnenkor...

Talentje hoor! Kindertekeningen van prinses Beatrix onder de hamer

Voor een achtjarige had ze een heel behoorlijk niveau.

Wat misschien nog wel het aandoenlijkst is aan de tekeningen die prinses Beatrix op haar achtste maakte, is dat ze, zoals veel meisjes van die leeftijd, prinsessen in mooie jurken tekende.

Vijf van die kindertekeningen van haar gaan binnenkort onder de hamer. De prinses maakte de tekeningen in 1946. De koninklijke creaties worden eind april geveild bij Veilinghuis van Spengen in Hilversum.

Op de tekeningen zijn vogels, paddenstoelen en scènes uit sprookjes afgebeeld. Het gaat met name om sprookjes waarin prinsessen een rol spelen. De vijf tekeningen zijn ingelijst samen met een foto van het gezin van prinses Juliana en prins Bernhard.

Onder de tekeningen en gezinsfoto staat in het Deens geschreven 'Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland, 1946.' De tekst is Deens omdat de tekeningen ooit in bezit zijn geweest van het Deense koningshuis. Ze zijn weer terug in Nederland gekomen doordat een lid van het Deense koningshuis deze in de vorige eeuw heeft geschonken aan een Nederlandse relatie. Beatrix zat op de Boeke-school toen ze ze maakte.

Nog een kiekje uit 1946 - love prinses Margriet die op de achtergrond haar onderbroek flasht. De tekeningen worden van 21 tot en met 24 april tentoongesteld in het veilinghuis. Op dinsdag 26 april gaan ze onder de hamer. De tekeningen gaan niet voor minder dan 3.000 euro weg. Er zijn al eerder tekeningen van Beatrix geveild, ook die blonken uit in mooie details – die bijnaam Crea Bea heeft ze niet voor niets!

Foto's (c) Getty Images, Nationaal Archief

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in