Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sussexit: Kensington Palace slaat terug

'De hertogin heeft twee stafleden weggepest.' Engeland, Amerika en elke royaltywatcher is in de ban van het aanstaande, twee uur durende 'no limits' interview van de hertog en hertogin van Sussex met Oprah Winfrey. No subject was off limits. The world’s first look at “Oprah with Meghan and Harry:...

Sussexit: Kensington Palace slaat terug

'De hertogin heeft twee stafleden weggepest.'

Engeland, Amerika en elke royaltywatcher is in de ban van het aanstaande, twee uur durende 'no limits' interview van de hertog en hertogin van Sussex met Oprah Winfrey.

Hoewel Meghan in de previews nog geen woord gesproken heeft, legt Oprah haar wel het woord 'unsurvivable' in de mond, om haar tijd in Engeland te omschrijven.

Dat valt niet lekker in Engeland: The Times, toch niet de minste krant, publiceert de zeer goed gedocumenteerde andere kant van het verhaal 'omdat er een vertekend beeld is ontstaan van Meghan's twee jaar als werkend lid van de koninklijke familie.' Uit het artikel blijkt dat Meghan met haar veeleisende gedrag twee stafleden van Kensington Palace heeft 'weggepest'.

Jason Knauf was destijds communications manager van zowel de Sussex'jes als de Cambridge'jes. Stafleden waren regelmatig in tranen en het verloop onder het personeel van de Sussex'jes was inderdaad hoog. "Staff would on occasion be reduced to tears; one aide, anticipating a confrontation with Meghan, told a colleague: 'I can’t stop shaking.'” Harry smeekte Knauf de klacht niet officieel in te dienen.

Het is zeer ongebruikelijk dat hofmedewerkers naar buiten treden, maar ze hebben zelf contact gezocht met The Times: 'Men was bezorgd dat er destijds niets werd gedaan om de situatie te onderzoeken en dat er sindsdien niets is gedaan om personeel te beschermen tegen de mogelijkheid van 'bullying' door een lid van de koninklijke familie. Medewerkers benadrukken bovendien dat ze achter de schermen meer hebben gedaan om Meghan welkom te heten en haar te helpen een rol te vinden dan waar ze publiekelijk erkenning voor hebben gekregen.'

De spanningen liepen zo hoog op dat prins William en zijn voormalige privésecretaris Simon Case het opdelen van het Royal Household Kensington Palace in een versneld tempo uitvoerden om de schade te beperken.

Dat er veel spanningen waren, was al bekend. De hertogin van Sussex en de hertogin van Cambridge botsten onderling al eens flink toen Kate aangaf dat Meghan zo echt niet met personeel kon omgaan. Eerder werd dat afgedaan als geroddel, nu blijkt men er niet naast te zitten. 

Meghan heeft inmiddels gereageerd via een woordvoerder: "De hertogin is verdrietig over de meest recente aanval op haar karakter, vooral omdat ze zelf het doelwit is geweest van pesten en intens toegewijd is aan mensen steunen die pijn en trauma hebben ervaren. Ze is vastbesloten om haar werk voort te zetten door wereldwijd compassie op te bouwen en zal blijven streven naar een voorbeeld geven voor wat juist is en doen wat goed is."

Opmerkelijk aan het statement is dat de aantijgingen niet worden ontkend. Advocaten van Harry en Meghan zijn intussen van mening 'dat The Times wordt gebruikt door Buckingham Palace om een volkomen verdraaid beeld te scheppen, voorafgaand aan het Oprah interview.' Eén ding is duidelijk: the gloves are off. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in