Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sussex: Thomas Markle vertelt zíjn kant van het verhaal

De vader van Meghan opent een eigen YouTube-kanaal. Niets zo democratisch als social media: iedereen kan zijn of haar mening met de wereld delen. Zoals Thomas Markle, de vader van de hertogin van Sussex, die nu zijn kant van het verhaal vertelt op zijn eigen YouTube kanaal.  Hiervoor werkt hij sa...

Sussex: Thomas Markle vertelt zíjn kant van het verhaal

De vader van Meghan opent een eigen YouTube-kanaal.

Niets zo democratisch als social media: iedereen kan zijn of haar mening met de wereld delen. Zoals Thomas Markle, de vader van de hertogin van Sussex, die nu zijn kant van het verhaal vertelt op zijn eigen YouTube kanaal. 

Hiervoor werkt hij samen met fotograaf Karl Larsen, met wie hij elke week 'hun visie op de actualiteit' wil geven. En dat het daarbij regelmatig over zijn dochter Meghan en schoonzoon prins Harry zal gaan, blijkt al uit de eerste aflevering.

Daarin heeft Thomas het onder meer over het advies dat hij van Harry kreeg, om niet met de pers te krijgen. "Het verbaast me dat een man tegen mij zegt om met niemand te praten, zelf boven op een bus over Hollywood Boulevard rijdt voor een interview."

Daarmee verwijst Thomas naar het interview dat Harry gaf aan James Corden voor ‘The Late Late Show’. "Het verbaast me dat ze urenlang in gesprek gaan met Oprah Winfrey en daar dingen vertellen die ze aan niemand zouden mogen vertellen. Ik vind het zo onrespectvol naar de royals toe. Ik heb veel respect voor de royals."

Thomas voegt er nog aan toe dat hij verbaasd was dat Harry niet naar hem toe gevlogen was om hem om Meghans hand te vragen. "Ik dacht dat de royals toch wat waardigheid hadden. Dan zou hij de tijd hebben genomen om naar me toe te vliegen en me te ontmoeten."

Ook zijn dochter krijgt een veeg uit de pan. Thomas haalt de rechtszaak aan die zijn oudste dochter Samantha - de halfzus van Meghan - aanspande tegen de hertogin van Sussex. Samantha eist 75.000 dollar (68.517 euro) van haar halfzus omdat die over haar gelogen zou hebben in het boek ‘Finding Freedom’ en in het tv-interview met Oprah Winfrey.

Hun vader kiest duidelijk de kant van Samantha. "In dit geval moet zij winnen, omdat Meghans boek volstond met leugens over haar." En Thomas voegt eraan toe dat hij maar wat graag wil komen getuigen in de rechtbank. "Met plezier. Ik probeer al bijna vier jaar om mijn dochter en haar rossige echtgenoot in levende lijven te zien in de rechtzaal. Ik zal met veel plezier mijn oudste dochter verdedigen."

Volgens Thomas heeft Meghan dan ook geen poot om op te staan. "Ze kan niet verdedigen wat ze zei." Een advocaat van Meghan liet alvast weten dat de rechtszaak van Samantha "absurd en ongegrond" was: "Een voortzetting van een patroon van verontrustend gedrag. We zullen de rechtszaak dan ook slechts minimaal aandacht geven, en dat is alles wat het verdient."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in