Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Streekbezoek: Máxima gaat op groen in Salland

De Oranjes toeren door Salland. Hoera, het is eindelijk weer eens tijd voor een streekbezoek! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag in Salland, voor een bezoek aan Hanzestad Deventer, het dorpje Heeten en Olst-Wijhe. Het is het eerste streekbezoek van de Oranjes sinds ze eind me...

Streekbezoek: Máxima gaat op groen in Salland

De Oranjes toeren door Salland.

Hoera, het is eindelijk weer eens tijd voor een streekbezoek! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag in Salland, voor een bezoek aan Hanzestad Deventer, het dorpje Heeten en Olst-Wijhe.

Het is het eerste streekbezoek van de Oranjes sinds ze eind mei Limburg aandeden. Het streekbezoek staat vandaag helemaal in het teken van hoe de regio zich door samenwerking aanpast aan nieuwe omstandigheden.

Helemaal on trend

In prachtig Deventer maakt het koningspaar onder andere een wandeling langs ondernemers die helpen bij de ontwikkeling van de stad.

De oorbellen matchen zó prachtig dat het afgesproken werk lijkt

Máxima koos voor een nieuwe jurk van Natan, met trendy plissé (Josine van ModekoninginMaxima stak er al de loftrompet over). De jurk, eigenlijk een losse blouse met matching rok, komt uit de Spring/Summer-collectie van 2021. En gezien de donkere hoed had Majesteit de dag al iets herfstachtig ingeschat dan-ie in werkelijkheid was.

Een collectie waar HM de laatste weken al een aantal andere outfits uit droeg. Onder andere deze printbroek, de blauwe jurk die ze droeg voor de Appeltjes van Oranje en deze opvallende top/pantalon-combi.

Drukke dag

Na Deventer volgt een kort ritje naar Heeten, gemeente Raalte, waar inwoners meebepalen waar en hoe gemeentelijk geld binnen het dorp wordt besteed. Zo wordt de betrokkenheid van inwoners gestimuleerd.

De stemming zat er vanochtend direct lekker in, dankzij een Majesteitelijke selfie

Als laatste staat een bezoekje aan Olst-Wijhe op het programma, waar de koning en koningin onder andere langsgaan bij een melkveehouderij langs de IJssel. Ook doen ze de IJsselbiënnale aan, een 120 kilometer lange kunstroute langs de rivier waar de impact van klimaatverandering op het landschap centraal staat.

Zou de beroemde 'wandelschoen' daarvoor weer uit de royal bolide worden getoverd? Wij zijn op dit punt klaar voor alles.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in