Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Stralende koningin Máxima bij staatsbezoek Nieuw-Zeeland

Het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland is maandag van start gegaan! Na het staatsbezoek aan Australië vervolgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun verblijf 'down under' met een vol programma in Nieuw-Zeeland. Koningin Máxima trapt het bezoek af in een jurk met een dierlijke print die we a...

Stralende koningin Máxima bij staatsbezoek Nieuw-Zeeland

Het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland is maandag van start gegaan! Na het staatsbezoek aan Australië vervolgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun verblijf 'down under' met een vol programma in Nieuw-Zeeland. Koningin Máxima trapt het bezoek af in een jurk met een dierlijke print die we al kennen van haar bezoek aan Argentinië. Bij het staatsbanket kiest de koningin opnieuw voor een bijzondere rode japon met een waardevolle tiara. Deze jurk van Claes Iversen heeft Maxima wel al eerder gedragen. Dat maakt de jurk niet minder spectaculair!

De rode jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen is bewerkt met pailletten en heeft Máxima al eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. De tiara van koningin Máxima is het Harpdiadeem van koningin Emma. In 1890 was zij elf jaar getrouwd met Willem III en breidde haar collectie juwelen uit door deze prachtige diadeem aan te schaffen voor zo’n 50.000 gulden.

Foto: Hollandse Hoogte
De dierlijke jurk die koningin Máxima in Argentinië droeg. Foto: Hollandse Hoogte

Het staatsbezoek staat net als in Australië in het teken van het "bevestigen en versterken van de historische en bilaterale banden. Ook zal het koningspaar de Nederlandse gemeenschap ontmoeten. Vandaag laten de koning en koningin zich in Christchurch informeren over het broedprogramma voor de kiwi, een bedreigde Nieuw-Zeelandse vogelsoort. Ook maken zij kennis met de cultuur en de economische prestaties van de Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland. Daarna bekijken ze in Christchurch de wederopbouw van de stad na de aardbeving in 2011.

Vandaag draagt Koningin Máxima een okergele mantel met een roze/okergele japon met gele pailletten. De Ontwerper is Edouard Vermeulen van modehuis Natan.

Foto: Hollandse Hoogte

Volg jij Nouveau al op Instagram? Neem een kijkje backstage en laat je inspireren door de nieuwste trends, reizen, beauty en cultuur.