Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Stijlprinses: de meest iconische outfits van prinses Diana onder de loep

Een tripje Londen in het verschiet? Mis dan de expo Diana: her fashion story niet! Kensington Palace opent van 24 februari de paleisdeuren voor een kijkje in haar koninklijke garderobe. Al vanaf het allereerste moment dat een piepjonge prinses Diana in 1981 aan de zijde van prins Charles verschee...

Stijlprinses: de meest iconische outfits van prinses Diana onder de loep

Een tripje Londen in het verschiet? Mis dan de expo Diana: her fashion story niet! Kensington Palace opent van 24 februari de paleisdeuren voor een kijkje in haar koninklijke garderobe.

Al vanaf het allereerste moment dat een piepjonge prinses Diana in 1981 aan de zijde van prins Charles verscheen, waren alle ogen gericht op haar kleding. Met haar neus voor stijl (van ingetogen romantisch bij haar eerste optredens tot aan pure glamour en elegantie later in haar leven) bleef ze het volk keer op keer verrassen.

Modereis

Het Kensington Palace viert haar iconische stijl nu met een tentoonstelling over haar geschiedenis als trendsetter. Met 26 outfits die Diana’s modereis door de jaren heen illustreren (inclusief de fluwelen jurk die ze in het Witte Huis droeg tijdens een dans met John Travolta) foto’s en originele schetsen die haar favoriete ontwerpers voor haar maakten.

         Lees ook: Prins William lijkt meer op zijn moeder dan hij denkt

English rose

Bij het paleis zal deze zomer ook een tuin vol witte rozen worden aangelegd ter nagedachtenis aan de prinses, die graag in de Sunken Garden kwam toen ze er nog woonde.

Vanaf 24/2 in Kensington Palace

Beeldcredit: Hollandse Hoogte