Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Staatsbezoek Zuid-Korea: Máxima maakt een Royal Blue start

Een fashionable first lady, een koningin in royal blue en de eerste kindjes in klederdracht. Het is staatsbezoektijd!

AMSTERDAM, Zuid-Korea

President Yoon van Korea en zijn first lady Kim Keon Hee zijn gearriveerd in Nederland. Ze werden net officieel welkom geheten op de Dam door Willem-Alexander en Máxima.

Dat was een serieuze aangelegenheid, zoals dat gaat met dit soort welkomstmomenten. Denk volksliederen door de Marinierskapel, een inspectie van de erewacht en aansluitend een receptie in het Koninklijk Paleis.

ANP /ANP

Maar er werden ook gelijk al gezellig handjes geschud door de president, de first lady en de Oranjes. Er stonden dan ook aardig wat verkleumde kindjes langs de route, sommigen zelfs in de traditioneel Koreaanse klederdracht hanbok.

Brunopress/Patrick van Emst

Wat gelijk opvalt: koningin Máxima gaat haar beste modebeentje voorzetten naast Kim Keon Hee. Die voor de gelegenheid een prachtige groene jas én een fijne bucket bag uit haar koffer trok. Eens iets anders dan de keurige clutches die we normaal op dit soort momenten zien. Het belooft wat, voor het avondprogramma.

Brunopress/Patrick van Emst

De president en zijn vrouw zijn twee dagen in ons land, het eerste Koreaanse staatsbezoek aan Nederland sinds de twee landen in 1961 diplomatieke betrekkingen kregen. In 2014 waren de Oranjes al wel op bezoek in Zuid-Korea, maar toen nog bij de vorige president.

Brunopress/Patrick van Emst

De koning en de president gaan vandaag en morgen meermalen samen op pad, de first lady en Máxima helaas niet. Dat is niet ongebruikelijk, maar we krijgen maar geen genoeg van Kim Keon Hee (51), die de wetten van de zwaartekracht (en haar leeftijd) lijkt te tarten.

Gelukkig is er vanavond wél een chic staatsbanket in het Koninklijk Paleis en sluit het viertal morgenavond het bezoek feestelijk af met een Koreaanse voorstelling in de AFAS Live.

Je leest er natuurlijk meer over, hier op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress/Patrick van Emst