Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Staatsbezoek: wir sind Berliner!

Een drukke middag, zonder Trabant maar mét JFK-moment. Heerlijke Berlijnse plaatjes met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die een druk middagprogramma zojuist afsloten bij de Brandenburger Tor. Na een druilerige ontvangst zoefde ons koningspaar de hele middag door de Duitse hoofdstad, v...

Staatsbezoek: wir sind Berliner!

Een drukke middag, zonder Trabant maar mét JFK-moment.

Heerlijke Berlijnse plaatjes met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die een druk middagprogramma zojuist afsloten bij de Brandenburger Tor.

Na een druilerige ontvangst zoefde ons koningspaar de hele middag door de Duitse hoofdstad, vergezeld door de bondspresident, een handjevol vaderlandse en Duitse pers en natuurlijk hun eigen gevolg. Een Trabantje was er dus niet bij, maar het weerhield de Oranjes er niet van te genieten van al het moois en interessants dat Berlijn te bieden heeft.

En daarom houden de Duitsers zo van Majesteit

Ieder zijn eigen weg

Ze begonnen hun middagprogramma gescheiden met een indrukwekkend bezoek aan het Anne Frank Zentrum (de koning) en uitleg over een Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van kinderoncologie (de koningin), waar ook het Prinses Máxima Centrum aan meedoet.

Wat straalt HM in haar Natan, volgens Modekoninginmaxima.nl handbeschilderd door een jonge Argentijnse kunstenaar. En goed dat ze een royal vestje meenam, want in regenachtig Berlijn is het een krappe 20 graden vandaag en binnen in de airco...

Ook een fijne blik op haar hakken hieronder trouwens, spare a thought voor de vrouw die daar de hele dag op rond moet paraderen.

Na hun afzonderlijke programmering legden de Oranjes reunited en wel een krans bij de Neue Wache (het indrukwekkende moody monument voor slachtoffers van oorlog en geweld).

Daarna schakelde het programma om, maar niet per se naar lichter voer. De koning en koningin werden bijgepraat over nóg een belangrijke samenwerking tussen Nederland en Duitsland: die van het RIVM en het Robert Koch-Institut op het gebied van de pandemie.

Op naar de Tor

Toen de onderlinge banden voldoende waren aangehaald, was het tijd voor een rits typisch Berlijnse plaatjes, waarvan er de komende twee dagen nog veel meer zullen volgen. Samen met burgemeester Michael Müller poseerden de Oranjes voor hun eigen Ich bin ein Berliner-momentje bij de Brandenburger Tor, waarna ze in het Rotes Rathaus, het stadhuis, aanschoven voor een praatje met Müller.

Nu is het even op naar het hotel, waar met name HM druk in de weer zal zijn met de voorbereidingen voor het avondprogramma. Een staatsbanket op een nog niet bekendgemaakte, maar ongetwijfeld beeldschone, locatie.

Het bekende mondkapje om de pols is nog een veeg teken, maar verder: wat een plaatje.

De jurk, de tiara, de accessoires, het kapsel... wij kunnen er niet op wachten, en de Duitsers hebben ook hooggespannen verwachtingen van de look van Máxima voor het banket. Je leest er vanavond alles over op Nouveau.nl, dus we zien je graag terug!

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in