Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Spanje: 2 prinsessen, 2 echtscheidingen, 2 verschillende exits

Het Spaanse koningshuis zit ermee: twee prinsessen, twee echtscheidingen, een ex schikte zich chic, de ander wil geld zien. Oh dear...

Princess Cristina of Spain (L), Princess Elena of Spain (C)

Koning Felipe van Spanje heeft twee zussen: prinses Elena (infanta in het Spaans) is ouder dan hij, prinses Cristina jonger. En de dames hebben veel te bespreken, qua relationele toestanden.

Elena was van 1995 tot 2009 getrouwd met Jaime de Marichalar, een wat droef ogende  dandy met een cv vol academisch klatergoud: het heeft slechts 20 minuten op de website van het koningshuis gestaan. Aan het hof vonden ze hem wat aan de flamboyante kant, maar Elena was destijds zo'n muurbloempje dat ze wel wat flair kon gebruiken, zodat het tot trouwen kwam.

Corbis Via Getty Images

Elena en hij kregen een zoon en een dochter, beiden lijken gescheiden een stuk beter in hun vel te zitten dan toen ze nog getrouwd waren. In het huwelijkscontract was bepaald dat bij een scheiding de voogdij over de kinderen naar Elena zou gaat.

Europa Press via Getty Images

Jaime schikte zich in zijn bezoekrechten en heeft geen afkoopsom gekregen, maar zichzelf gered, wat een vrij chique actie van hem was. Ondanks het feit dat hij niet erg aardig is behandeld door zijn schoonvader, oud-koning Juan Carlos, is Jaime wel altijd loyaal gebleven aan het koningshuis en 'God, geloof en vaderland'.

UK Press via Getty Images

Iñaki Urdangarin, de grote liefde van prinses Cristina, was in vergelijking de ideale schoonzoon. Topsporter, aantrekkelijk, het stel leek echt van elkaar te houden, er kwamen vier kinderen, alles was koek en ei tot hij in opspraak kwam wegens financiële malversaties en veroordeeld werd voor fraude en witwassen. In 2018 verdween hij voor krap zes jaar in de gevangenis, in 2021 kwam hij voortijdig vrij, met een enkelband.

Getty Images

Cristina werd het schandaal ingezogen, raakte haar hertogin van Palma titel kwijt, zorgde al die tijd alleen voor hun vier kinderen, verhuisde naar Zwitserland om bij een bank te gaan werken en liet een sterk staaltje stand by your man zien door Iñaki trouw te bezoeken in de bajes.

Royalty
  • Europa Press via Getty Images