Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sotheby's gooit de tiarakluizen van de aristo's open

Anonieme diamanten spotten, anyone? Voor wie het Platinum Jubilee van Queen Elizabeth II écht goed wil vieren, komt veilingshuis Sotheby's met een ultra-exclusieve tiara-tentoonstelling. Ben jij er net als prinses Amalia zo een die alle Europese tiara's uit je hoofd kent? Dan is de tentoonstellin...

Sotheby's gooit de tiarakluizen van de aristo's open

Anonieme diamanten spotten, anyone?

Voor wie het Platinum Jubilee van Queen Elizabeth II écht goed wil vieren, komt veilingshuis Sotheby's met een ultra-exclusieve tiara-tentoonstelling.

Ben jij er net als prinses Amalia zo een die alle Europese tiara's uit je hoofd kent? Dan is de tentoonstelling helemaal voor jou. Want er worden binnenkort maar liefst vijftig zelden gespotte tiara's van aristo's getoond. Dus je kunt heerlijk van de gebaande paden af, zeg maar.

Het gaat om tiara's uit de families van Britse hertogen, graven en andere aristocraten (het is allemaal heel erg Bridgerton, kortom) die normaal diep in de kluis liggen te verstoffen. In mei en juni gaat Sotheby's er dus mee aan de slag.

Het moet de grootste tiara-tentoonstelling worden sinds het V&A in Londen twintig jaar geleden zoiets probeerde bij elkaar te sprokkelen. In de meeste gevallen blijven de eigenaren helaas anoniem, maar de diamantenpracht is er niet minder om. Het oudste stuk dat te zien zal zijn dateert uit 1805 en zou nog gedragen zijn door Joséphine Bonaparte, de vrouw van Napoleon.

Wat al die aristo's toch moesten met al die tiara's? Nou ja, hun rijkdom laten zien natuurlijk. Dus plan een reisje naar Londen en neem je zonnebril maar mee. Eind april worden de exacte datums en details bekendgemaakt op deze site.

Beeld: Sotheby's

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in